Reklama
Játra na jehle
Fotogalerie:

Játra na jehle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tereza Alinčová, Jihlava

Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 8 menších žampionů
  • 4 plátky šunky
  • 1 jablko
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • steakové koření
  • olej
  • vývar
  • podle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Kuřecí játra důkladně očistíme, propláchneme v cedníku a necháme okapat.

  2. Žampiony oloupeme, plátky šunky rozpůlíme a srolujeme, jablko omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky.

  3. Suroviny střídavě navlékneme na špejle a posypeme steakovým kořením.

  4. Připravené špízy ze všech stran opečeme na pánvi s menším množstvím oleje. Mírně je podlijeme vývarem a pod pokličkou krátce podusíme.

  5. Hotové špízy vyjmeme, do výpeku vmícháme kysanou smetanu, podle chuti přisolíme a podáváme, nejlépe s hranolky a zeleninovou oblohou.

Tip redakce

Pokud nahradíš šunku plátky anglické slaniny, budou špízy trochu tučnější, ale také šťavnatější.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené špagety

Zapečené špagety

Trošku jsem se bála, že chuť těstovin a hub nebude dobře ladit, ale překvapilo mě, že ...
Vaříme express /17.03.13
Jednoduchá krabí směs

Jednoduchá krabí směs

Velice rychlá a lehká večeře.

Veronika Marková, Český Těšín

Vaříme express /03.11.12
Zapečený bochník

Zapečený bochník

Tenhle chleba provoní celou kuchyni.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Vaříme express /15.02.17
Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Jednoduché jídlo, které ráda připravuji na chalupě. Oblíbili si ho malí ...

Vaříme express /18.12.13
Klobása s hrachovou kaší

Klobása s hrachovou kaší

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /11.03.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu