Tereza Alinčová, Jihlava
Ingredience
- 500 g kuřecích jater
- 8 menších žampionů
- 4 plátky šunky
- 1 jablko
- 2 lžíce zakysané smetany
- steakové koření
- olej
- vývar
- podle chuti sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí játra důkladně očistíme, propláchneme v cedníku a necháme okapat.
-
Žampiony oloupeme, plátky šunky rozpůlíme a srolujeme, jablko omyjeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostky.
-
Suroviny střídavě navlékneme na špejle a posypeme steakovým kořením.
-
Připravené špízy ze všech stran opečeme na pánvi s menším množstvím oleje. Mírně je podlijeme vývarem a pod pokličkou krátce podusíme.
-
Hotové špízy vyjmeme, do výpeku vmícháme kysanou smetanu, podle chuti přisolíme a podáváme, nejlépe s hranolky a zeleninovou oblohou.
Tip redakce
Pokud nahradíš šunku plátky anglické slaniny, budou špízy trochu tučnější, ale také šťavnatější.