Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1393 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 43 g
Tuky 75 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento salát je tak jednoduchý, že jeho přípravu můžete bez obav svěřit dětem.

Suroviny

salát
alespoň 2 druhy
vejce 4 ks
natvrdo vařená
kapary 2 PL
okapané, nemusí být
tuňák 200 g
vařený v páře, pečený, z konzervy, na kousky
jarní cibulka 2 ks
nasekané
sušená, naložená v oleji
měkký
olivový olej
panenský na pokapání
balzamikový ocet
čím hustší, tím lepší
pepř
čerstvě mletý
sůl

Postup

1

OLOUPEJTE VEJCE
Vše si dejte na pracovní desku. Vajíčka oloupejte a podélně je pokrájejte na čtvrtiny nebo osminy.

2

SMÍCHEJTE SALÁT
Salát omyjte, osušte a rozprostřete na servírovací talíř.

3

OCHUŤTE
Na salát nasypte kapary, kousky ryby a jarní cibulku. Pokapejte olejem a posolte.

4

DOKONČETE DÍLO
Přidejte pokrájená rajčata, vejce, sýr, opepřete a pokapejte balzamikem.

TIPY & TRIKY

  • Báječná je kombinace salátů se šunkou a broskvemi– pak vynechte kapary, cibulku a rajčata a kozí sýr nahraďte jemnými plátky parmazánu.
  • Pokud vynecháte kozí sýr, pokapejte salát zálivkou z dijonské hořčice, olivového oleje, vinného octa či citronové šťávy, pepře a soli.
  • Podávejte s plátky bagety nasucho opečenými v toustovači, potřenými česnekem a posypanými bylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč