Reklama
Jarní salát s křepelčími vejci
Fotogalerie:

Jarní salát s křepelčími vejci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mám rád, když jídlo pěkně vypadá. A se saláty opravdu jde tvořit.

Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 9 křepelčích vajíček
  • 1 hlávka listového salátu (hlávkový, kadeřavý, polníček apod.)
  • 1 svazek ředkviček
  • 200 g cherry rajčátek
  • 1 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • 100 ml oleje
  • Na dresink:
  • 100 ml kysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička cukru
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • 1 lžička citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si dáme vařit natvrdo křepelčí vajíčka, stačí je vařit 2–3 minuty. Necháme zchladnout. Mezitím si opereme salát, omyjeme ředkvičky a rajčátka. Salát natrháme na menší kousky, ředkvičky a rajčátka nakrájíme na kolečka nebo na čtvrtky.

  2. krok2

    V misce si rozmícháme smetanu s hořčicí a cukrem, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Promícháme a necháme v chladu odstát.

  3. krok3

    Křepelčí vajíčka oloupeme. Připravíme si rozšlehané vejce, mouku a strouhanku. Vajíčka postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Krátce smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. 

  4. Připravenou zeleninu promícháme v míse, zalijeme dresinkem a nakonec ozdobíme křepelčími vejci. Podáváme s bílým pečivem nebo toasty.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Smažené šunkové rolky

Smažené šunkové rolky

Myslím si, že tato dobrota skvěle uspokojí tvé chuťové buňky. Tereza...
Vaříme express /09.02.10
Salát z červeného zelí na bagetě

Salát z červeného zelí na bagetě

Takto připravené pohoštění se hodí k vínu i k pivu, každá návštěva ...

Vaříme express /18.02.16
Zbojnická svačinka

Zbojnická svačinka

Občerstvení pro malé i velké uličníky.
Jana Šrámčíková, Ostrava
Vaříme express /12.01.09
Zapečený hermelín

Zapečený hermelín

Jako přílohu dávám opečené toasty.
Lucie Vichlendová, Liptaň
Vaříme express /11.04.11
Slaný dort

Slaný dort

Zajímavé pohoštění.

Květa Šindelářová, Praha

Vaříme express /16.01.16
Zeleninové gnocchi na víně

Zeleninové gnocchi na víně

Zkus místo masa přidat další druhy zeleniny, vzniknou zajímavé variace.

Veronika ...

Vaříme express /29.06.15
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama