Reklama
Jarní salát s křepelčími vejci
Fotogalerie:

Jarní salát s křepelčími vejci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mám rád, když jídlo pěkně vypadá. A se saláty opravdu jde tvořit.

Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 9 křepelčích vajíček
  • 1 hlávka listového salátu (hlávkový, kadeřavý, polníček apod.)
  • 1 svazek ředkviček
  • 200 g cherry rajčátek
  • 1 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • 100 ml oleje
  • Na dresink:
  • 100 ml kysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička cukru
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • 1 lžička citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si dáme vařit natvrdo křepelčí vajíčka, stačí je vařit 2–3 minuty. Necháme zchladnout. Mezitím si opereme salát, omyjeme ředkvičky a rajčátka. Salát natrháme na menší kousky, ředkvičky a rajčátka nakrájíme na kolečka nebo na čtvrtky.

  2. krok2

    V misce si rozmícháme smetanu s hořčicí a cukrem, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Promícháme a necháme v chladu odstát.

  3. krok3

    Křepelčí vajíčka oloupeme. Připravíme si rozšlehané vejce, mouku a strouhanku. Vajíčka postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Krátce smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. 

  4. Připravenou zeleninu promícháme v míse, zalijeme dresinkem a nakonec ozdobíme křepelčími vejci. Podáváme s bílým pečivem nebo toasty.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ďábelská Krkovice

Ďábelská Krkovice

Rychlá minutka. Lenka Nováková, Hradec Králové
Vaříme express /25.04.12
Ořechový chléb

Ořechový chléb

S máslem a medem je to hotový zázrak!
Ester Witasová, Hnojník
Vaříme express /14.06.11
Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Tuhle polévku vařím ráda, protože ze zbytku uzeného masa uvařím ještě rizoto a oběd ...

Vaříme express /26.02.13
Kuřecí tajemství

Kuřecí tajemství

Lečo, slanina a krustička ze sýra dodá řízkům báječnou chuť.
Ivana Valentová, Praha
...
Vaříme express /20.01.09
Kousky s adžikou

Kousky s adžikou

Nejlepší přílohou je vařená rýže.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /09.06.16
Děkanské řízky

Děkanské řízky

Přírodně opečené plátky vepřové krkovice, naložené v marinádě s česnekem a ...

Vaříme express /24.09.14
 

Nejnovější

Cibulové kroužky

Cibulové kroužky

Zuzana Svobodová, Brno
Za pár korun /23.04.18
Trojhránky se špenátem

Trojhránky se špenátem

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /23.04.18
Palačinky se sýrovou směsí

Palačinky se sýrovou směsí

Alena Haráňová, Příbram

Za pár korun /23.04.18
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
Kuskus s cizrnou

Kuskus s cizrnou

Podle receptu

Jitky Eberlíkové z Prahy

Zdravě a chutně /23.04.18
Osvěžující citronový koláč

Osvěžující citronový koláč

Eva Žmolíková, Milevsko

Sladký život /23.04.18
Zapečený chřest

Zapečený chřest

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /22.04.18
Bagetky s pomazánkou

Bagetky s pomazánkou

Podle receptu Lucie Volemanové

Lucie Volemanová, šéfkuchařka Pošli recept!
Lucka je ...

Vaříme express /22.04.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Velikonoce

Velikonoce jsou tady! Příroda vytáhla svou duhovou paletu a připomněla nám, jak je toto období krásné. My hospodyňky se také nedržíme zpět a s barvičkami se vyřádíme na skořápkách vajec. A co muži? Ti zase trochu zmalují nás. Je to opravdu pestrá část roku! Přeji vám, ať si ji užijete ve zdraví se svými blízkými a nad něčím chutným k zakousnutí. Šťastné Velikonoce!

více
rychle_moucniky

Pošli recept extra speciál Rychlé moučníky

Poslední dobou často slýchám, že cukr je zabiják, nejhorší zlo ze všech zel. No dobře, určitě se nic nemá přehánět, ale přiznejme si, že pokud si občas dopřejeme nějakou sladkou dobrůtku, život hned vypadá tak nějak líp. Takový malý příjemný hřích, jako je vydařená bábovka, kousek štrúdlu, rolády či dortíku, určitě nikomu neuškodí. Tak se v klidu pusťte  do pečení a nechte si chutnat!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama