Mám rád, když jídlo pěkně vypadá. A se saláty opravdu jde tvořit.
Vratislav Procházka, Kladno
Ingredience
- 9 křepelčích vajíček
- 1 hlávka listového salátu (hlávkový, kadeřavý, polníček apod.)
- 1 svazek ředkviček
- 200 g cherry rajčátek
- 1 vejce
- 100 g hladké mouky
- 100 g strouhanky
- 100 ml oleje
- Na dresink:
- 100 ml kysané smetany
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička cukru
- trocha soli
- trocha pepře
- 1 lžička citronové šťávy
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve si dáme vařit natvrdo křepelčí vajíčka, stačí je vařit 2–3 minuty. Necháme zchladnout. Mezitím si opereme salát, omyjeme ředkvičky a rajčátka. Salát natrháme na menší kousky, ředkvičky a rajčátka nakrájíme na kolečka nebo na čtvrtky.
-
V misce si rozmícháme smetanu s hořčicí a cukrem, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Promícháme a necháme v chladu odstát.
-
Křepelčí vajíčka oloupeme. Připravíme si rozšlehané vejce, mouku a strouhanku. Vajíčka postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Krátce smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
-
Připravenou zeleninu promícháme v míse, zalijeme dresinkem a nakonec ozdobíme křepelčími vejci. Podáváme s bílým pečivem nebo toasty.