Reklama
Jarní salát s křepelčími vejci
Fotogalerie:

Jarní salát s křepelčími vejci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mám rád, když jídlo pěkně vypadá. A se saláty opravdu jde tvořit.

Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 9 křepelčích vajíček
  • 1 hlávka listového salátu (hlávkový, kadeřavý, polníček apod.)
  • 1 svazek ředkviček
  • 200 g cherry rajčátek
  • 1 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • 100 ml oleje
  • Na dresink:
  • 100 ml kysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička cukru
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • 1 lžička citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si dáme vařit natvrdo křepelčí vajíčka, stačí je vařit 2–3 minuty. Necháme zchladnout. Mezitím si opereme salát, omyjeme ředkvičky a rajčátka. Salát natrháme na menší kousky, ředkvičky a rajčátka nakrájíme na kolečka nebo na čtvrtky.

  2. krok2

    V misce si rozmícháme smetanu s hořčicí a cukrem, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Promícháme a necháme v chladu odstát.

  3. krok3

    Křepelčí vajíčka oloupeme. Připravíme si rozšlehané vejce, mouku a strouhanku. Vajíčka postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Krátce smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. 

  4. Připravenou zeleninu promícháme v míse, zalijeme dresinkem a nakonec ozdobíme křepelčími vejci. Podáváme s bílým pečivem nebo toasty.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Naučila mě ji moje maminka. Lenka Ghisi, Brno
Vaříme express /02.03.13
Pomazánka  z naložených hub

Pomazánka z naložených hub

Jednoduché pohoštění z vlastních zásob.

Jiřina Blažejová, Žlutice

Vaříme express /09.10.13
Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Jednoduchá chuťovka nejen pro návštěvy.
Eva Keclíková, Písek
Vaříme express /17.10.11
Těstoviny s uzeným masem

Těstoviny s uzeným masem

Chuť parmazánu se k uzenému masu skvěle hodí. 

Dita Strnadová, Kralupy

Vaříme express /25.01.17
Čertovy nudle

Čertovy nudle

Přímo ďábelská kombinace pro tvé chuťové buňky.
Libuše Hlaváčová, Brno
Vaříme express /06.12.10
Tatarák z olomouckých tvarůžků

Tatarák z olomouckých tvarůžků

Skvělá pochoutka při posezení s přáteli.

Jana Remková, Orlová

Vaříme express /30.07.15
 

Nejnovější

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle. Pavlína Matějková, ...
Za pár korun /24.04.17
Orlovský grenadýr

Orlovský grenadýr

Naši místní specialitu každý moc chválí.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /24.04.17
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
Těstoviny s kuřecím

Těstoviny s kuřecím

Když zbude pečené kuře, dá se krásně zužitkovat.

Lucie Kalmusová, Ostrava

...
Vaříme express /24.04.17
Orecchiette s restovanou zeleninou

Orecchiette s restovanou zeleninou

Něco na způsob báječného těstovinového salátu, jen v tepelné úpravě.

...

Zdravě a chutně /24.04.17
Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Široké nudle s hlívou, pórkem, kapustou a mozzarellou

Nejchutnější jsou tagliatelle, ale měla jsem jen široké nudle s kurkumou – a taky ...

Všehochuť /24.04.17
Pestré tortellini

Pestré tortellini

Barevná směs těstovin a zeleniny v sýrové omáčce vypadá na talířích krásně a ...

Škola vaření /23.04.17
Rýžová kaše

Rýžová kaše

Pár jahod nechávám na ozdobu.

Jaroslava Hrubá, Olomouc

Vaříme express /23.04.17
Skleněné nudle se špenátem

Skleněné nudle se špenátem

Jídla inspirovaná čínskou kuchyní u nás patří k nejoblíbenějším.

Eva ...

Vaříme express /23.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama