Reklama
Jarní salát s křepelčími vejci
Fotogalerie:

Jarní salát s křepelčími vejci

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mám rád, když jídlo pěkně vypadá. A se saláty opravdu jde tvořit.

Vratislav Procházka, Kladno

Ingredience

  • 9 křepelčích vajíček
  • 1 hlávka listového salátu (hlávkový, kadeřavý, polníček apod.)
  • 1 svazek ředkviček
  • 200 g cherry rajčátek
  • 1 vejce
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • 100 ml oleje
  • Na dresink:
  • 100 ml kysané smetany
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička cukru
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • 1 lžička citronové šťávy

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejdříve si dáme vařit natvrdo křepelčí vajíčka, stačí je vařit 2–3 minuty. Necháme zchladnout. Mezitím si opereme salát, omyjeme ředkvičky a rajčátka. Salát natrháme na menší kousky, ředkvičky a rajčátka nakrájíme na kolečka nebo na čtvrtky.

  2. krok2

    V misce si rozmícháme smetanu s hořčicí a cukrem, podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Promícháme a necháme v chladu odstát.

  3. krok3

    Křepelčí vajíčka oloupeme. Připravíme si rozšlehané vejce, mouku a strouhanku. Vajíčka postupně obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Krátce smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. 

  4. Připravenou zeleninu promícháme v míse, zalijeme dresinkem a nakonec ozdobíme křepelčími vejci. Podáváme s bílým pečivem nebo toasty.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (18.3.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Chorvatské vepřové medailonky

Chorvatské vepřové medailonky

Hodí se k nim rýže nebo bílé pečivo. Dana Lelíčková, Brno
Vaříme express /01.09.16
Veka plněná kuřecím masem

Veka plněná kuřecím masem

Nepřipravuj jen stále stejné chlebíčky.
Lenka Březková, Rožmitál
Vaříme express /23.07.10
Pikantní kuřecí játra

Pikantní kuřecí játra

Výborné a rychlé jídlo.

Jana Králíčková, Návsí

Vaříme express /13.08.13
Hermelínový medvěd

Hermelínový medvěd

Pekla jsem ho kamarádce, říkáme jí medvědice.

Klára Klokočková, Zlín

Vaříme express /19.02.17
Čínské nudličky s kuřecím masem

Čínské nudličky s kuřecím masem

Za chviličku připravená lehká večeře na čínský způsob je u nás doma ...

Vaříme express /30.09.16
Rohlíky na jehle

Rohlíky na jehle

Jako přílohu si k nim dávám zeleninový salát.
Bohumil Křenek, Most
Vaříme express /04.09.09
 

Nejnovější

Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Podáváme ozdobený čerstvými bylinkami. Ivana Černá, Praha
Zdravě a chutně /25.03.17
Kokosové řezy s banánem

Kokosové řezy s banánem

Rychlé, jednoduché, vhodné pro vegany.


Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /25.03.17
Sýrové suflé s bylinkami

Sýrové suflé s bylinkami

Suflé by se mělo podávat hned po vytažení z trouby. 

Ivana Pavlíková, ...

Všehochuť /25.03.17
Křidýlka Kentucky

Křidýlka Kentucky

Není to nic zdravého, ale syn by je jedl pořád.


Zora Rambousková, Praha

Všehochuť /25.03.17
Vejce Florentine

Vejce Florentine

Dopřej si pochoutku, která se podává v luxusních světových restauracích.


Andrea ...

Všehochuť /25.03.17
Americké lívance

Americké lívance

Nejlépe chutnají s lesním ovocem.


Lucie Hanáková, Ostrava

Sladký život /25.03.17
Perníkové slepičky

Perníkové slepičky

Roztomilé cukroví rozveselí nejen děti.


Alena Cikánková, Liberec

Sladký život /25.03.17
Boží milosti

Boží milosti

Jsou velice lahodné, milovala jsem je už v dětství. Recept mám od babičky.

Jana Malá, ...

Škola vaření /24.03.17
Špíz z bramborových knedlíků

Špíz z bramborových knedlíků

I takto se dají spotřebovat bramborové knedlíky, které zbyly od oběda.


...

Škola vaření /24.03.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1704

Velikonoce

Chceš připravit velikonoční klasiku nebo experimentovat s exotikou?

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama