Reklama
Jarní pomazánka
Fotogalerie:

Jarní pomazánka

Zuzana Medlíková

Přerov

Řeřichu a spoustu dalších bylinek si pěstuji doma na okenním parapetu.

Zuzana Medlíková, Přerov

Ingredience

  • 5 vařená vejce
  • 100 g lučina
  • 150 g pomazánkové máslo
  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • špetka sůl
  • trocha čerstvě mletý pepř
  • 1 svazek pažitka
  • 1 konzerva očka
  • 2 lžíce řeřicha
  • na ozdobu červená paprika
  • 1 velká francouzská bageta

Doba přípravy

Počet porcí

4-5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce oloupeme a nakrájíme nadrobno. Lučinu prošleháme s pomazánkovým máslem, s hořčicí, solí a  pepřem. Přidáme vajíčka, drobně nasekanou pažitku, nakrájená očka a řeřichu a promícháme.

  2. Bagetu nakrájíme na plátky, které dáme zapéct do trouby asi na 8 minut, aby byly krásně křupavé. Pak na ně vidličkou naneseme pomazánku a ozdobíme kousky červené papriky.

Tip redakce

Místo oček můžeš do pomazánky vmíchat nakládaná rajčata nebo kapary.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety s pestem

Špagety s pestem

Nejsem na nějaké velké vaření, a proto vyhedávám opravdu rychlé, a přitom ...
Vaříme express /05.12.08
Rizoto s klobáskou

Rizoto s klobáskou

Rychlá, pikantní večeře. Kdo má rád ostřejší, přidá si ještě papričky piri-piri.

...
Vaříme express /05.07.13
Fazolky v listovém těstě

Fazolky v listovém těstě

Poněkud netradiční pohoštění.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Vaříme express /19.03.13
Rýžové kuličky se sýrem

Rýžové kuličky se sýrem

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /29.01.18
Cibulový čaj

Cibulový čaj

Moje přírodní protivirová kúra.
Jitka Hynečková, Praha
Vaříme express /09.03.09
Dýňová polévka se zázvorem

Dýňová polévka se zázvorem

Jemná a lahodná

Podle receptu Heleny Kučerové z Kladna

Vaříme express /24.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu