Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nádivka s uzeným bůčkem a jarními bylinkami

Nádivka s uzeným bůčkem a jarními bylinkami

4.7/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6278 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 461 g
Tuky 328 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím nižší nádivku uděláte, tím bude křupavější. Kopřivy lze nahradit petrželkou a přidat můžete i stopové množství šalvěje.

Suroviny

na kostičky
vejce 7 ks
mléko 100 ml
sůl
pepř
předvařený, vakuovaný
či sádlo + na vymazání formy
petrželka 1 hrsti
velká, nadrobno
kopřiva 2 hrsti
čerstvá, nadrobno
pažitka 1 PL
nasekaná
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

Postup

1

Rohlíky dejte do větší mísy a pak je přelijte směsí vajec prošlehaných s mlékem, smetanou, solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Rohlíky by měly tekutinu krásně nasát.

2

Bůček nakrájejte na kostičky a opečte na sádle či másle, nechte zchladnout a pak přimíchejte k rohlíkům. Nakonec přidejte nasekané bylinky a prášek do pečiva a promíchejte. Nádivku přendejte do formy vymazané máslem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova a dokřupava.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč