Reklama
Jarní nádivka s uzeným
Fotogalerie:

Jarní nádivka s uzeným

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo má po ruce trochu kopřiv, může je také přidat.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 200 g vepřová plec
  • 300 g uzené maso
  • 5 ks vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • trocha podravky
  • trocha soli a pepře
  • špetka muškátového květu
  • snítka petrželové natě
  • 500 g toastový chléb
  • kousek másla
  • trocha strouhanky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové a uzené maso opláchneme‚ společně vložíme do vroucí osolené vody a 30 minut povaříme. Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse smícháme žloutky‚ cca 200 ml zchladlého vývaru z masa‚ mouku‚ podravku a muškátový květ. Dále přidáme nakrájené maso‚ nasekanou petrželku a toastový chléb. Vše promícháme‚ podle chuti osolíme a opepříme. Pokud se nám hmota zdá příliš řídká‚ zahustíme ji strouhankou. V opačném případě přidáme vývar z masa. Nakonec do nádivky zlehka vmícháme sníh z bílků a přendáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou.

  3. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30–40 minut.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Omeleta s vinnou klobásou

Omeleta s vinnou klobásou

Omeleta je silnější, proto je lepší smažit ji pomalu, abychom ji nemuseli obracet. ...
Vaříme express /01.09.17
Plněný obalovaný párek

Plněný obalovaný párek

Syté jídlo pro všechny milovníky uzenin.
Eva Klímová, Trhové Sviny
Vaříme express /26.10.11
Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce

Rybí kousky ve sladkokyselé omáčce

K tomuto jídlu podávej obyčejný bílý jogurt. Velmi se k němu hodí. 
Klára ...
Vaříme express /28.12.10
Nepečený třešňový dezert

Nepečený třešňový dezert

Milada Horáčková, Ústí nad Labem

Vaříme express /03.06.18
Vaječná pomazánka z cottage

Vaječná pomazánka z cottage

Je mnohem lepší než klasická pomazánka z majonézy.

Lucie Blahová, Slavičín

Vaříme express /26.07.13
Ďábelská Krkovice

Ďábelská Krkovice

Rychlá minutka.

Lenka Nováková, Hradec Králové

Vaříme express /25.04.12
 

Nejnovější

Cuketové placičky s chilli

Cuketové placičky s chilli

Jana Kovářová, Ústí nad Labem
Za pár korun /19.11.18
Rajčatový tataráček

Rajčatový tataráček

Milada Vavrošová, Ostrava-Plesná

Vaříme express /19.11.18
Papriky plněné masem

Papriky plněné masem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /19.11.18
Trnkové víno

Trnkové víno

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /19.11.18
Mexické grilované plněné papriky

Mexické grilované plněné papriky

Podle receptu

Dity Horákové z Plzně

Všehochuť /19.11.18
Sladké oříšky tety Marušky

Sladké oříšky tety Marušky

Andrea Janáková, Polička

Sladký život /19.11.18
Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

Švestkový koláč inspirován Hrdinou kuchyně

"V pořadu Hrdina kuchyně je pro mě spousta inspirativních receptů. Například mi ...

Sladký život /15.11.18
Piškotový koláč

Piškotový koláč

Soňa Julková, Dvůr Králové
Sladký život /14.11.18
Jablkové kobližky

Jablkové kobližky

Alena Rašková, Litvínov

Škola vaření /13.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama