Reklama
Reklama
Jarní nádivka s uzeným
Fotogalerie:

Jarní nádivka s uzeným

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo má po ruce trochu kopřiv, může je také přidat.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 200 g vepřová plec
  • 300 g uzené maso
  • 5 ks vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • trocha podravky
  • trocha soli a pepře
  • špetka muškátového květu
  • snítka petrželové natě
  • 500 g toastový chléb
  • kousek másla
  • trocha strouhanky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové a uzené maso opláchneme‚ společně vložíme do vroucí osolené vody a 30 minut povaříme. Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse smícháme žloutky‚ cca 200 ml zchladlého vývaru z masa‚ mouku‚ podravku a muškátový květ. Dále přidáme nakrájené maso‚ nasekanou petrželku a toastový chléb. Vše promícháme‚ podle chuti osolíme a opepříme. Pokud se nám hmota zdá příliš řídká‚ zahustíme ji strouhankou. V opačném případě přidáme vývar z masa. Nakonec do nádivky zlehka vmícháme sníh z bílků a přendáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou.

  3. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30–40 minut.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pivní pomazánka

Pivní pomazánka

Milena Kalenská, Turnov
Vaříme express /26.09.18
Pstruh s kořením z Provence

Pstruh s kořením z Provence

Monika Buzková, Liberec

Vaříme express /02.03.18
Voňavé filé na karí a smetaně

Voňavé filé na karí a smetaně

Ryby zbožňujeme ve všech podobách. Přestože se večer vracíme domů z práce poměrně ...
Vaříme express /03.06.13
Drůbeží játra po našem

Drůbeží játra po našem

Nedusí se dlouho, aby byla šťavnatá.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /22.07.15
Rýžové kuličky se sýrem

Rýžové kuličky se sýrem

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /29.01.18
Barevné těstoviny s rajčatovou omáčkou

Barevné těstoviny s rajčatovou omáčkou

Výborná lehká omáčka a hodí se nejen k těstovinám.

Jana Kubištová, Jihlava

Vaříme express /07.09.12
 

Nejnovější

Makový závin

Makový závin

Podle receptu Ilony Vrtilové z České Lípy
Sladký život /09.03.19
Minibábovičky s ovocem

Minibábovičky s ovocem

Lucie Šrámková, Praha

Sladký život /06.03.19
Polévka s nudlemi

Polévka s nudlemi

Marta Dušná, Karlovy Vary

Škola vaření /05.03.19
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Zdeňka Blažková, Vsetín

Škola vaření /05.03.19
Ryba s čočkovým salátem

Ryba s čočkovým salátem

Podle receptu

Evy Dostálkové z Humpolce

Zdravě a chutně /05.03.19
Klasický tatarák

Klasický tatarák

Petra Kračmářová, Kladno

Všehochuť /05.03.19
Cikánská roláda

Cikánská roláda

Tomáš Mika, Brno

Všehochuť /05.03.19
Chilli guláš

Chilli guláš

Podle receptu

Jitky Pletkové z Náchoda

Všehochuť /05.03.19
Panenka na zeleném pepři

Panenka na zeleném pepři

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /04.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama