Reklama
Jarní nádivka s uzeným
Fotogalerie:

Jarní nádivka s uzeným

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Kdo má po ruce trochu kopřiv, může je také přidat.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 200 g vepřová plec
  • 300 g uzené maso
  • 5 ks vejce
  • 2 lžíce hladká mouka
  • trocha podravky
  • trocha soli a pepře
  • špetka muškátového květu
  • snítka petrželové natě
  • 500 g toastový chléb
  • kousek másla
  • trocha strouhanky

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vepřové a uzené maso opláchneme‚ společně vložíme do vroucí osolené vody a 30 minut povaříme. Uvařené maso necháme vychladnout a nakrájíme na malé kostičky.
  2. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse smícháme žloutky‚ cca 200 ml zchladlého vývaru z masa‚ mouku‚ podravku a muškátový květ. Dále přidáme nakrájené maso‚ nasekanou petrželku a toastový chléb. Vše promícháme‚ podle chuti osolíme a opepříme. Pokud se nám hmota zdá příliš řídká‚ zahustíme ji strouhankou. V opačném případě přidáme vývar z masa. Nakonec do nádivky zlehka vmícháme sníh z bílků a přendáme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou.

  3. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30–40 minut.

Pošli recept! 3/2012 (19.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello. ...
Vaříme express /17.08.17
Chřestové muffiny

Chřestové muffiny

Podle receptu Marcely Vodové

Marcela Vodová, šéfredaktorka
Stará se o chod časopisu...

Vaříme express /20.04.18
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Pečená ovesná kaše

Pečená ovesná kaše

Snídáte rádi ovesnou kaši? Zkuste si ji i upéct! Pečená kaše je zdravá varianta ...

Vaříme express /23.07.12
Krůtí plátek se sýrovou omáčkou

Krůtí plátek se sýrovou omáčkou

Drůbeží maso doplní výrazná chuť sýra.
Renata Warzelová, Otrokovice
...
Vaříme express /30.07.09
Pomazánka ze 3 druhů sýra

Pomazánka ze 3 druhů sýra

Pikantní svačinka nebo večeře.

Martin Chládek, Poděbrady

Vaříme express /26.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu