Reklama
Jahodová polévka
Fotogalerie:

Jahodová polévka

Helena Zbořilová

Český Těšín
V horkém létě je příjemně osvěžující. Studené ovocné polévky dělám často, vnoučata je milují.
Helena Zbořilová, Český Těšín

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 300 g jahody
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • 200 g jogurt bílý
  • 200 g smetana zakysaná
  • Knedlíčky
  • 100 g tvaroh polotučný
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 1 cukr vanilkový
  • asi 10 lžic mouka hrubá
  • 1 lžička máslo
  • Ostatní
  • na ozdobu jahody
  • na ozdobu jahodový list

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme a rozmixujeme ponorným mixérem.Přidáme moučkový cukr, jogurt a zakysanou smetanu. Vše promixujeme a necháme v lednici vychladit.
  2. 2. Tvaroh smícháme s vejcem, špetkou soli, vanilkovým cukrem a moukou. Mělo by vzniknout hladké těsto, ze kterého půjdou dobře tvarovat knedlíky. Z těsta vytvoříme malé kuličky o velikosti třešně.
    Knedlíčky vkládáme do vroucí osolené vody a necháme je povařit asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Vodu slijeme, ke knedlíčkům přidáme 1 lžičku másla a necháme je vychladnout. Polévku rozlijeme do misek, vložíme knedlíčky a ozdobíme kousky jahod a lístečky máty.

    TIP: Ozvěžující studenou polévku můžeš připravit z jakéhokoli sezonního ovoce. Polévka získá zase trochu jinou chuť, když ji lehce posypeš skořicovým cukrem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bohatýrské bulky se žampiony

Bohatýrské bulky se žampiony

Ideální jako předkrm nebo svačinka. Tomáš Mika, Brno
Vaříme express /18.05.17
Bochánky z mletého masa

Bochánky z mletého masa

Výborná jednohubka na oslavu i k televizi.
Veronika Malínská, Skuteč
...
Vaříme express /23.07.10
Kuřecí šneci na jehle

Kuřecí šneci na jehle

Můžeme je grilovat v přírodě i doma na pánvičce.

Andrea Nowaková, ...

Vaříme express /27.08.15
Hrášková polévka

Hrášková polévka

Dětem chutná a navíc je rychle hotová.
Dana Kohoutková,  Opava
Vaříme express /08.07.12
Plněné topinky

Plněné topinky

Tuto topinku můžeš dozdobit podle vlastní chuti a fantazie.
Ivana Truxová, Tábor ...
Vaříme express /23.07.10
Mandlová BeBe roláda

Mandlová BeBe roláda

Krájíme našikmo, aby vynikly barvy.

Karolína Jeřábková, Praha

Vaříme express /28.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu