Reklama
Reklama
Jahodová polévka
Fotogalerie:

Jahodová polévka

Helena Zbořilová

Český Těšín
V horkém létě je příjemně osvěžující. Studené ovocné polévky dělám často, vnoučata je milují.
Helena Zbořilová, Český Těšín

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 300 g jahody
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • 200 g jogurt bílý
  • 200 g smetana zakysaná
  • Knedlíčky
  • 100 g tvaroh polotučný
  • 1 vejce
  • špetka sůl
  • 1 cukr vanilkový
  • asi 10 lžic mouka hrubá
  • 1 lžička máslo
  • Ostatní
  • na ozdobu jahody
  • na ozdobu jahodový list

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Jahody omyjeme a rozmixujeme ponorným mixérem.Přidáme moučkový cukr, jogurt a zakysanou smetanu. Vše promixujeme a necháme v lednici vychladit.
  2. 2. Tvaroh smícháme s vejcem, špetkou soli, vanilkovým cukrem a moukou. Mělo by vzniknout hladké těsto, ze kterého půjdou dobře tvarovat knedlíky. Z těsta vytvoříme malé kuličky o velikosti třešně.
    Knedlíčky vkládáme do vroucí osolené vody a necháme je povařit asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Vodu slijeme, ke knedlíčkům přidáme 1 lžičku másla a necháme je vychladnout. Polévku rozlijeme do misek, vložíme knedlíčky a ozdobíme kousky jahod a lístečky máty.

    TIP: Ozvěžující studenou polévku můžeš připravit z jakéhokoli sezonního ovoce. Polévka získá zase trochu jinou chuť, když ji lehce posypeš skořicovým cukrem.

Pošli recept! 7/2011 (7.6.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbové těstoviny se žampiono-nivovou omáčkou

Houbové těstoviny se žampiono-nivovou omáčkou

Lehká letní večeře. Marcela Zmatlíková, Stará Paka
Vaříme express /09.08.12
Klobásová omeleta

Klobásová omeleta

Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou.

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /08.05.14
Jahodový koktejl

Jahodový koktejl

V letních dnech si dopřejte jako svačinku jahodovo-jogurtové osvěžení.
Hanka ...
Vaříme express /16.12.10
Marinované kotlety v hořčici

Marinované kotlety v hořčici

Dijonská hořčice dodá masu pikantní chuť.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /26.07.15
Pudinkový listový řez s rybízem

Pudinkový listový řez s rybízem

Lucie Dobešová, Beroun

Vaříme express /30.05.18
Kuřecí nudličky s těstovinami

Kuřecí nudličky s těstovinami

Jednoduchý a přitom lehký oběd s těstovinami.

Monika Karlíková, Halíčkův Brod

Vaříme express /09.09.12
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama