Mladá Boleslav
Ingredience
- Těsto:
- dle potřeby olej na smažení
- 200 g mouka hladká
- 3 vejce
- 500 ml mléko
- 1 lžíce cukr krupice
- špetka sůl
- 1 lžíce rum
- Náplň:
- 3 jablka
- 2 lžíce cukr pískový
- z 1 citronu citronová šťáva
- Ozdoba:
- hrst ořechy vlašské strouhané
- dle potřeby cukr moučkový na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z mouky, vajec, mléka, cukru, soli a rumu vyšleháme metličkou řidší těsto, které necháme chvilku odstát.
-
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kostičky. Vložíme je do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme citronovou šťávou a trochou vody. Za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Potom dušená jablka rozmixujeme ponorným mixérem.
-
Na rozpáleném oleji smažíme palačinky. Každou pomažeme jablkovou směsí, zavineme, pocukrujeme a posypeme sekanými ořechy.TIP: Do jablkové směsi můžeme přidat rozinky, které jsou namočené v rumu.Místo moučkového cukru na závěrečné posypání můžeme použít skořicový cukr.