Reklama
Jablkové palačinky
Fotogalerie:

Jablkové palačinky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tyhle palačinky mi připomínají moji pratetu. Rozmazlovala mě a sestru svými pochoutkami.
Nikola Svatoňová,
Mladá Boleslav

Ingredience

  • Těsto:
  • dle potřeby olej na smažení
  • 200 g mouka hladká
  • 3 vejce
  • 500 ml mléko
  • 1 lžíce cukr krupice
  • špetka sůl
  • 1 lžíce rum
  • Náplň:
  • 3 jablka
  • 2 lžíce cukr pískový
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • Ozdoba:
  • hrst ořechy vlašské strouhané
  • dle potřeby cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

9

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, vajec, mléka, cukru, soli a rumu vyšleháme metličkou řidší těsto, které necháme chvilku odstát.
  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kostičky. Vložíme je do hrnce,  posypeme cukrem, zalijeme citronovou šťávou a trochou vody. Za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Potom dušená jablka rozmixujeme ponorným mixérem.
  3. Na rozpáleném oleji smažíme palačinky. Každou pomažeme jablkovou směsí, zavineme, pocukrujeme a posypeme sekanými ořechy.
     
    TIP: Do jablkové směsi můžeme přidat rozinky, které jsou namočené v rumu.
    Místo moučkového cukru na závěrečné posypání můžeme použít skořicový cukr.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečený chleba se sýrovou náplní

Zapečený chleba se sýrovou náplní

Servírujeme ještě horké, ihned po vytáhnutí z trouby. Petr Balun, Lužice
Vaříme express /11.11.10
Bochánky z mletého masa

Bochánky z mletého masa

Výborná jednohubka na oslavu i k televizi.
Veronika Malínská, Skuteč
...
Vaříme express /23.07.10
Pomazánka z masovky

Pomazánka z masovky

Vymyslela ji moje kamarádka.
Marie Ospalíková, Kroměříž
Vaříme express /26.10.11
Výborná vajíčková pomazánka

Výborná vajíčková pomazánka

Děláme ji vždy po Velikonocích, když zbude spousta vajíček.

Martina Sklenářová, ...

Vaříme express /16.03.17
Krůtí placičky se zázvorem

Krůtí placičky se zázvorem

Na mleté krůtí maso nedám dopustit.

Aneta Pěničková, Humpolec

Vaříme express /10.02.15
Pečené brambory s máslem

Pečené brambory s máslem

Je to večeře za pár minut a pár korun.
Jitka Svobodová, Olomouc
Vaříme express /23.04.13
 

Nejnovější

Chřestový salát

Chřestový salát

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem
Vaříme express /23.05.18
Hovězí karbanátky se zeleninou

Hovězí karbanátky se zeleninou

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.05.18
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Jahodovo-levandulový džem

Jahodovo-levandulový džem

Podle receptu

Ivany Drtičkové ze Šumperka

Všehochuť /23.05.18
Gábinčin závitek

Gábinčin závitek

Gabriela Jílková, Polička

Všehochuť /23.05.18
Salát abruzzo

Salát abruzzo

Pavla Zubatá, Vnorovy

Zdravě a chutně /22.05.18
Osvěžující smoothie

Osvěžující smoothie

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce

Zdravě a chutně /22.05.18
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama