Reklama
Reklama
Jablkové palačinky
Fotogalerie:

Jablkové palačinky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Tyhle palačinky mi připomínají moji pratetu. Rozmazlovala mě a sestru svými pochoutkami.
Nikola Svatoňová,
Mladá Boleslav

Ingredience

  • Těsto:
  • dle potřeby olej na smažení
  • 200 g mouka hladká
  • 3 vejce
  • 500 ml mléko
  • 1 lžíce cukr krupice
  • špetka sůl
  • 1 lžíce rum
  • Náplň:
  • 3 jablka
  • 2 lžíce cukr pískový
  • z 1 citronu citronová šťáva
  • Ozdoba:
  • hrst ořechy vlašské strouhané
  • dle potřeby cukr moučkový na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

9

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, vajec, mléka, cukru, soli a rumu vyšleháme metličkou řidší těsto, které necháme chvilku odstát.
  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kostičky. Vložíme je do hrnce,  posypeme cukrem, zalijeme citronovou šťávou a trochou vody. Za stálého míchání povaříme asi 10 minut. Potom dušená jablka rozmixujeme ponorným mixérem.
  3. Na rozpáleném oleji smažíme palačinky. Každou pomažeme jablkovou směsí, zavineme, pocukrujeme a posypeme sekanými ořechy.
     
    TIP: Do jablkové směsi můžeme přidat rozinky, které jsou namočené v rumu.
    Místo moučkového cukru na závěrečné posypání můžeme použít skořicový cukr.

Pošli recept! 1/2010 (9.12.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžový nákyp

Rýžový nákyp

Pro lepší chuť přidej do nákypu vanilkový cukr a špetku skořice. Eva ...
Vaříme express /26.10.11
Těstoviny s kuřetem a brokolicí

Těstoviny s kuřetem a brokolicí

Chutnají teplé i studené.

Jana Karásková, Sokolov

Vaříme express /02.10.12
Listová dobrota

Listová dobrota

Moje rodina si oblíbila tento výborný zákusek.
Jana Novotná, Rožmitál
Vaříme express /28.02.10
Čína s kukuřicí

Čína s kukuřicí

Vynikající pokrm, stačí dobře okořenit.

Markéta Drápelová, Zakřany

Vaříme express /21.07.15
Chorvatské vepřové medailonky

Chorvatské vepřové medailonky

Hodí se k nim rýže nebo bílé pečivo.

Dana Lelíčková, Brno

Vaříme express /01.09.16
‚‚Kozí brada“ po našem

‚‚Kozí brada“ po našem

Ani nevím, proč se jí tak u nás říká.

Marta Černínová, Mokré Lazce

Vaříme express /16.02.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama