Reklama
Italské ořechové rizoto s krevetami
Fotogalerie:

Italské ořechové rizoto s krevetami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jiří Kostelek, Příbram

Ingredience

  • 200 g kulatozrnné rýže
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • 400 ml bílého vína
  • trocha soli a bílého pepře
  • 2 stroužky česneku
  • olivový olej
  • 200 g předvařených krevet
  • 1 balení rukoly
  • nať z lahůdkové cibulky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Rýži nasypeme do kastrůlku, přidáme ořechy, sůl a pepř, zalijeme vínem a za stálého míchání a podlévání (když spotřebujeme víno, podléváme horkou vodou) vaříme doměkka.

  2. Česnek nakrájíme na plátky, orestujeme na oleji, přidáme krevety a prohřejeme je.

  3. Omytou rukolu rozdělíme na talíře, na ni nandáme rizoto, doplníme krevetami a posypeme na kolečka nakrájenou cibulovou natí.

Pošli recept! 3/2017 (1.2.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Poctivá květáková polévka

Poctivá květáková polévka

Hustá polévka, jakou máme všichni rádi. Je zdravá a navíc vydatná. Lucie ...
Vaříme express /26.12.09
Těstoviny zapečené se žampiony

Těstoviny zapečené se žampiony

Vařím rychlá jídla, čas radši věnuji dceři.
Katarína Havlíková, Kolín
Vaříme express /22.03.10
 Špalíčky z vinné  klobásy

Špalíčky z vinné klobásy

Rychlé, levné a dobré. Chutnají stejně dobře i s chlebem.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /13.08.14
Citronovo–česneková játra

Citronovo–česneková játra

Játra nesmažíme příliš dlouho, vysušila by se.

Renata Voldřichová, Olomouc

Vaříme express /14.10.15
Pikantní směs s vejci

Pikantní směs s vejci

Skoro bez nádobí

Helena Slezová, Chrudim

Vaříme express /18.02.20
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Opravdová delikatesa, kterou vždy nadchnu svého muže. Doporučuji zapíjet červeným ...

Vaříme express /20.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu