Reklama
Italská rybí vaječina
Fotogalerie:

Italská rybí vaječina

Ctirad Kolaja

Bystřice pod Hostýnem
Můžeš ji podávat kdykoliv, nejen na Vánoce.
Ctirad Kolaja, Bystřice pod Hostýnem

Ingredience

  • 2 lžičky oregáno
  • 2 vejce
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžičky koření na ryby
  • 2 lžičky rozmarýn
  • 1 lžička sůl
  • 10 g cibule
  • 1 paprika žlutá
  • trochu sýr strouhaný
  • 110 g sardinky baltické v italské omáčce

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na rozehřátou pánev nalijeme olej. Na olej dáme sardinky i s italskou omáčkou, ve které byly naložené. Sardinky posypeme kořením na ryby‚ přidáme dvě lžičky oregana‚ rozmarýnu a lžičku soli. Vše lehce promícháme.
  2. Potom přidáme na drobné kostičky pokrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou papriku. Vzniklou směs restujeme ještě asi 5 minut.
  3. Nakonec do směsi přimícháme vejce. Vejce s rybí směsí mícháme do té doby‚ než pokrm získá tuhou konzistenci.
  4. Hotovou rybí vaječinu podáváme ozdobenou nastrouhaným tvrdým sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chleboráky

Chleboráky

Mezi tímto chleborákem a bramborákem nikdo nepozná rozdíl! Bára ...
Vaříme express /20.12.11
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Opravdová delikatesa, kterou vždy nadchnu svého muže. Doporučuji zapíjet červeným ...

Vaříme express /20.01.17
Sýrová roláda

Sýrová roláda

Podle receptu

Jany Stoklasové z Prahy

Vaříme express /12.03.18
Zelná čína

Zelná čína

Ještě lepší přílohou než kuskus a rýže jsou hranolky.

Denisa Durdíková, ...

Vaříme express /24.02.16
Slaní šneci z listového těsta

Slaní šneci z listového těsta

Příjemné pohoštění k vínu, pivu i nealku. 
Dagmar Hrubantová,
Nové Jirny
...
Vaříme express /28.12.10
Krůtí játra na šalvěji

Krůtí játra na šalvěji

Takhle se připravují na jihu Evropy – skvělé!

Dominika Choustková, Praha

Vaříme express /13.06.16
 

Nejnovější

Rychlé zapečené brambory

Rychlé zapečené brambory

Marie Svobodová, Lysice
Za pár korun /27.05.18
Zapékaná těstovinová hnízda

Zapékaná těstovinová hnízda

Těstoviny milují všichni

Podle receptu Danuše Hronové z Berouna

Vaříme express /27.05.18
Pikantní polentová pizza

Pikantní polentová pizza

Vojtěch Vidrmann, Plzeň

Vaříme express /27.05.18
Kniha pohádek

Kniha pohádek

Pro šťastné konce

Podle receptu Daniely Vrané z Mimoně

Všehochuť /27.05.18
Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Pomerančové palačinky s kuřecím a žampiony

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Všehochuť /27.05.18
Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /27.05.18
Broskvové řezy

Broskvové řezy

Podle receptu

Anny Dobešové z Prahy

Sladký život /27.05.18
Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /26.05.18
Cuketová tornáda

Cuketová tornáda

Tereza Jahodová, Neratovice

Vaříme express /26.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama