Reklama
Hruškové vafle
Fotogalerie:

Hruškové vafle

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Romana Rubášová, Klatovy

Ingredience

  • 2 vejce
  • 1 lžíce cukru (lze i více podle chuti)
  • 500 ml mléka
  • asi 200–250 g hladké mouky
  • špetka soli
  • špetka skořice
  • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
  • 1 velká zralá hruška

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme bílky a žloutky, žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme mléko, hladkou mouku se solí, skořici a citronovou kůru. Nakonec vmícháme nastrouhanou hrušku a sníh z bílků.

  2. Vaflovač rozpálíme a vkládáme na něj 3 lžíce těsta a pečeme asi 3 minuty.

  3. Chutnají skvěle samotné, ale můžeme si je ještě vylepšit hruškovou zavařeninou, šlehačkou či čokoládou.

Pošli recept! 9/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Jednoduché, levné, rychlé a hlavně velice chutné jídlo od našich sousedů. Žaneta ...
Vaříme express /06.01.14
Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Kuřecí maso se sýrovou omáčkou

Výborné lehké jídlo, které je snadné na přípravu.

Veronika Paráková, Plumlov

Vaříme express /14.08.13
Krémové lilkové curry

Krémové lilkové curry

Tento pokrm je lehce pikantní, a proto bude gurmánským zážitkem.
Tereza ...
Vaříme express /15.12.10
Kuře jako z fastfoodu

Kuře jako z fastfoodu

Pokud dáváš přednost pikantní chuti, přidej špetku chilli.

Martin Horák, Ptení

Vaříme express /13.09.15
Závitky z aljašské tresky

Závitky z aljašské tresky

Rybí maso zůstane šťavnaté.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /12.02.15
Vepřová panenka plněná restovanými játry

Vepřová panenka plněná restovanými játry

Masitá dobrota

Alžběta Chodecká, Brno

Vaříme express /30.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu