Romana Rubášová, Klatovy
Ingredience
- 2 vejce
- 1 lžíce cukru (lze i více podle chuti)
- 500 ml mléka
- asi 200–250 g hladké mouky
- špetka soli
- špetka skořice
- nastrouhaná kůra z 1/2 citronu
- 1 velká zralá hruška
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oddělíme bílky a žloutky, žloutky ušleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme mléko, hladkou mouku se solí, skořici a citronovou kůru. Nakonec vmícháme nastrouhanou hrušku a sníh z bílků.
-
Vaflovač rozpálíme a vkládáme na něj 3 lžíce těsta a pečeme asi 3 minuty.
-
Chutnají skvěle samotné, ale můžeme si je ještě vylepšit hruškovou zavařeninou, šlehačkou či čokoládou.