Místo mandarinek také velmi ráda používám ananasový kompot.
Kateřina Fritscherová, Litovel
Ingredience
- Piškot:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 1 kypřicí prášek
- 2 vejce
- Krém:
- 2 mandarinkové kompoty v plechovce
- 1 smetana ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 1 instantní pudink bez vaření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na piškot smícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu při 180 °C asi 20 minut.
-
Všechny suroviny na krém dáme do uzavřené nádoby, dokonce i kompot se šťávou, a prohrkáme asi 1–2 minuty (protřepeme). Přestaneme, až krém zhoustne, ale ne moc. Má mít konzistenci pudinku, protože v lednici pak pěkně ztuhne. Povrch piškotu pomažeme krémem. Pro slavnostnější příležitost můžeme buchtu pocákat čokoládovou polevou nebo dát ještě šlehačku v prášku a dozdobit strouhanou čokoládou.