Reklama
Hříbkové  rizoto  se zeleninou
Fotogalerie:

Hříbkové rizoto se zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Zdravý a lehký pokrm v houbařské sezoně.

Lucie Pilařová, Chomutov

Ingredience

  • 400 g jasmínové rýže
  • 400 g hřibů
  • 250 g mražené zeleniny (jarní směs)
  • 100 g cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • dle potřeby sůl, pepř a kmín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V pánvi na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme pokrájené hříbky, posypeme kmínem a dusíme ve vlastní šťávě 20 minut. Mezitím dáme vařit  jasmínovou rýži do 1 l osolené vody. Vaříme 10 minut a scedíme. 

  2. K podušeným houbám přidáme zeleninovou směs, prolisovaný česnek a dusíme dalších 10 minut. Poté přidáme uvařenou rýži, promícháme a okořeníme solí a pepřem. Podáváme se zeleninovou oblohou. 

Pošli recept! 10/2015 (3.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Řecké nudle

Řecké nudle

Rychlá a chutná večeře. Iveta Podolská, Dolní Slivno
Vaříme express /13.06.13
Babiččina pizza

Babiččina pizza

Posílám recept na fantastickou pizzu z listového těsta, kterou jsem vytvořil úplně sám...

Vaříme express /14.01.15
Polévka z čínského zelí a slaniny

Polévka z čínského zelí a slaniny

Je trochu štiplavější než klasická zelňačka.

Monika Šrámková, Písek

Vaříme express /27.02.16
Chlebíčky se šunkovou pěnou

Chlebíčky se šunkovou pěnou

Elena Holubová, Ostrava

Vaříme express /27.06.18
Hermelín v županu

Hermelín v županu

Výtečná a jednoduchá večeře, která ti zachutná.
Michaela Kašparová,
Kralupy ...
Vaříme express /08.01.09
Plněný smažený salám

Plněný smažený salám

Jíme k němu hranolky a zeleninovou oblohu.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice
Vaříme express /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu