Reklama
Hrášková polévka
Fotogalerie:

Hrášková polévka

Dana Kohoutková

Opava
Dětem chutná a navíc je rychle hotová.
Dana Kohoutková,  Opava

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1/2 hrnku hrášek sterilizovaný
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce nadrobno nakrájená osmažená cibule
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 1 hrst petrželka
  • 1 lžíce olej
  • 1 ks rohlík starší

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou (asi 1 litr) a vložíme scezený a opláchnutý hrášek. Osolíme, opepříme a přidáme cibuli. Přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání asi 15 minut.
  2. Před dokončením vložíme bujon a ještě chvilku povaříme. Nakonec přidáme posekanou petrželku.
  3. Na oleji osmažíme nakrájený rohlík. Do polévky ho přidáme až před podáváním.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pangasius v papilotě

Pangasius v papilotě

Martina Nováková, Třeboň
Vaříme express /29.06.18
Dýňové rizoto se žampiony

Dýňové rizoto se žampiony

Báječný tip pro všechny milovníky rýže.

Romana Kulichová, Praha

Vaříme express /24.04.17
Ražniči z nilského okouna

Ražniči z nilského okouna

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /22.06.19
Rizoto s krůtím masem a liškami

Rizoto s krůtím masem a liškami

Eliška Pešková, Brno

Vaříme express /08.08.18
Grilovaná klobása s kečupovým dipem

Grilovaná klobása s kečupovým dipem

Nedávno jsem u nás v obchodě objevil tuto chutnou ostrou klobásu. Protože mám rád, když...
Vaříme express /16.12.10
Cuketová směs na topinky

Cuketová směs na topinky

Každý rok se nám urodí na zahradě spousta cuket. Receptů na zpracování téhle...

Vaříme express /07.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu