Reklama
Hrášková polévka
Fotogalerie:

Hrášková polévka

Dana Kohoutková

Opava
Dětem chutná a navíc je rychle hotová.
Dana Kohoutková,  Opava

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1/2 hrnku hrášek sterilizovaný
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce nadrobno nakrájená osmažená cibule
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 1 hrst petrželka
  • 1 lžíce olej
  • 1 ks rohlík starší

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou (asi 1 litr) a vložíme scezený a opláchnutý hrášek. Osolíme, opepříme a přidáme cibuli. Přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání asi 15 minut.
  2. Před dokončením vložíme bujon a ještě chvilku povaříme. Nakonec přidáme posekanou petrželku.
  3. Na oleji osmažíme nakrájený rohlík. Do polévky ho přidáme až před podáváním.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Alobalová mňamka

Alobalová mňamka

Nahradí ti grilování, když je venku ještě zima. Martina Magyarová, Mladá Boleslav
Vaříme express /17.12.12
Lososovo-sýrová roláda

Lososovo-sýrová roláda

Roláda na talíři vypadá opravdu hezky a chutná ještě lépe, před svými hosty se s ní ...

Vaříme express /23.02.12
Toasty s mátovým pestem

Toasty s mátovým pestem

Máta nepatří jen do čaje nebo do mojita.

Tomáš Vrubl, Ostrava

Vaříme express /20.05.16
Raklet  po našem

Raklet po našem

Nabízím jednoduchý recept na večeři.
       Ivo Blažený, ...
Vaříme express /09.11.08
Mozzarella v bramborovém kabátku

Mozzarella v bramborovém kabátku

Plátky mozzarelly smažené v bramborovém těstíčku.
Vaříme express /21.05.17
Osvěžující malinová roláda

Osvěžující malinová roláda

Dezertík je nejlepší, když ho servíruji vychlazený rovnou z lednice.

Ivana ...

Vaříme express /20.07.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu