Reklama
Hrášková polévka
Fotogalerie:

Hrášková polévka

Dana Kohoutková

Opava
Dětem chutná a navíc je rychle hotová.
Dana Kohoutková,  Opava

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1/2 hrnku hrášek sterilizovaný
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžíce nadrobno nakrájená osmažená cibule
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 1 hrst petrželka
  • 1 lžíce olej
  • 1 ks rohlík starší

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou (asi 1 litr) a vložíme scezený a opláchnutý hrášek. Osolíme, opepříme a přidáme cibuli. Přivedeme k varu a vaříme za občasného míchání asi 15 minut.
  2. Před dokončením vložíme bujon a ještě chvilku povaříme. Nakonec přidáme posekanou petrželku.
  3. Na oleji osmažíme nakrájený rohlík. Do polévky ho přidáme až před podáváním.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roládky se šunkou a se špenátem

Roládky se šunkou a se špenátem

Vhodné na večírky i jako rychlá chutná večeře. Tereza Běhounková, Blovice
Vaříme express /28.02.15
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Krkovice v tatarce

Krkovice v tatarce

Osvědčilo se mi, že narychlo vymyšlené recepty jsou ty nejlepší.
Vaříme express /31.05.13
Zapečené sýrové večky

Zapečené sýrové večky

Výborné pohoštění pro návštěvu.
Vlastimila Kušková, Žebrák
Vaříme express /24.02.10
Zeleninové zapékané brambory

Zeleninové zapékané brambory

S přítelem máme moc rádi brambory na všechny způsoby. Toto jídlo je celkem rychlé,ne ...

Vaříme express /20.02.13
Sýry v pivním těstíčku

Sýry v pivním těstíčku

Dělávám je, když přijdou kamarádi na návštěvu, ale přítel si je občas objedná...

Vaříme express /19.01.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu