Reklama
Hrachová se slaninou
Fotogalerie:

Hrachová polévka se slaninou

Jiřina Homolová

Staré Čivice

Tento recept jsem získala od kamarádky.

Jiřina Homolová, Staré Čivice

Ingredience

  • Ingredience
  • 100 g hrách
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • 2 lžíce sádlo
  • špetka majoránka
  • podle chuti česnek
  • 1 cibule
  • 30 g slanina
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 30 g pálivá klobása

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Den předem si namočíme hrách. Druhý ven vodu, v níž se máčel, slijeme, přilijeme novou a hrách uvaříme doměkka.

  2. Přidáme bujon‚ česnek a špetku majoránky. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli‚ slaninu a mouku. Takto připravenou jíškou zahustíme polévku.

  3. Necháme ještě asi 15 minut povařit. Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou klobásu.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ostravské jednohubky

Ostravské jednohubky

Hodí se při každé příležitosti.
Vaříme express /09.05.12
Vepřová panenka s bazalkou

Vepřová panenka s bazalkou

Rychlé a chutné jídlo, které je možné udělat s různou přílohou.

Nikola Hyblerová, ...

Vaříme express /26.06.15
Šunkové závitky s mozzarellou

Šunkové závitky s mozzarellou

David Holeček, Český Těšín

Vaříme express /05.03.18
Polévka z ovesných vloček

Polévka z ovesných vloček

Vyzkoušela jsem ji teprve nedávno. Je chutná‚ zdravá a nenáročná na přípravu.
...
Vaříme express /09.02.10
Zapečená rajčata s tvarůžky

Zapečená rajčata s tvarůžky

Dají se péct i v alobalu na grilu.

Blanka Exnerová, Šumperk

Vaříme express /10.07.17
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu