Tento recept jsem získala od kamarádky.
Jiřina Homolová, Staré Čivice
Ingredience
- Ingredience
- 100 g hrách
- 1 kostka zeleninový bujon
- 2 lžíce sádlo
- špetka majoránka
- podle chuti česnek
- 1 cibule
- 30 g slanina
- 1 lžíce hladká mouka
- 30 g pálivá klobása
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Den předem si namočíme hrách. Druhý ven vodu, v níž se máčel, slijeme, přilijeme novou a hrách uvaříme doměkka.
-
Přidáme bujon‚ česnek a špetku majoránky. Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli‚ slaninu a mouku. Takto připravenou jíškou zahustíme polévku.
-
Necháme ještě asi 15 minut povařit. Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou klobásu.