Chutnají nám s opečenými brambory.
Jaromíra Tichá, Olomouc
Ingredience
- 300-400 g mleté hovězí maso
- 5-8 lžic voda
- 2 vejce
- trocha soli a pepře
- trocha strouhanky
- hladká mouka na obalení
- sádlo na smažení
- trocha sladké papriky
- 1 lžíce máslo
- 1/2 kostky masox
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
K mletému hovězímu masu přidáme vodu a necháme asi 10 minut odpočinout. Potom přidáme vejce, sůl, pepř a trochu strouhanky. Směs promícháme. Lžící odebíráme hroudičky, které obalíme v hladké mouce a pak je opečeme na sádle.
-
Potom do výpeku přidáme papriku, máslo a kousek masoxu a bochánky i s výpekem dáme do trouby na 20 minut dopéct.