Reklama
Houbový koláč
Fotogalerie:

Houbový koláč

Zuzana Večerková

Jihlava

Stačí trocha hub, a večeře je na světě!

Zuzana Večerková, Jihlava

Ingredience

  • Těsto:
  • 200 g hladká mouka
  • špetka soli
  • špetka jedlé sody
  • 1 vejce
  • 100 g máslo
  • 2 lžíce voda
  • Náplň:
  • 2 lžíce máslo
  • 2 střední cibule
  • 300 g houby
  • 200 g strouhaný sýr
  • 250 g hustá zakysaná smetana
  • 2 vejce
  • trocha soli a pepře
  • 1/2 lžičky sušený tymián
  • olej na vymazání

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme se solí, jedlou sodou, vejcem, rozměklým máslem a vodou. Vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu zatím odpočinout.

  2. Na másle osmahneme nadrobno nakrájené cibulky, přidáme nakrájené houby a vše smažíme asi 5 minut.

  3. Strouhaný sýr smícháme se zakysanou smetanou a vejci. Vše promícháme a směs přidáme k prochladlým houbám. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

  4. krok4

    Těsto rozložíme do vymazané zapékací formy, nalijeme houbovou směs a pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (20.8.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Marináda z nivy

Marináda z nivy

Na zeleninu i maso. Hana Markupová, Chomutov
Vaříme express /12.12.08
Párková polévka se zelenými fazolkami

Párková polévka se zelenými fazolkami

Pořádně hustá a vydatná polévka je pro mě naprosto dokonalou večeří.
Petr ...
Vaříme express /12.07.12
Játrové závitky

Játrové závitky

Slanina musí být tence nakrájená.

Jitka Pokorná, Jihlava

Vaříme express /11.10.15
Marinované kotlety v hořčici

Marinované kotlety v hořčici

Dijonská hořčice dodá masu pikantní chuť.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /26.07.15
Bramborové muffiny

Bramborové muffiny

Hodí se ke skleničce vína nebo piva.

Iva Papežová, Teplice

Vaříme express /29.12.15
 

Nejnovější

Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha
Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
Stehenní řízek s fazolkami

Stehenní řízek s fazolkami

Jitka Jirušová, Vodňany

Vaříme express /18.08.18
Košík s květinami

Košík s květinami

Podle receptu

Věry Matějíčkové z Plzně

Všehochuť /18.08.18
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Podle receptu Aničky Maninské z Prahy

Všehochuť /18.08.18
Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy

Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna

Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama