Večeře během chvilky
Ingredience
- podle chuti toastový chléb nebo pečivo
- 30 g másla
- 1 svazek mladé cibulky
- 300 g hříbků nebo jiných jedlých hub
- trocha soli a pepře
- špetka mletého kmínu
- 200 g šunky (plátky)
- 100 g strouhaného eidamu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Toastový chléb nebo jiné pečivo nakrájíme na plátky. Na kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou bílou část naťové cibulky. Přidáme očištěné a pokrájené houby, špetku soli, pepř a kmín a zvolna dusíme doměkka.
-
Pokud houby nepustí vodu, trochu je podlijeme. Na mírném plameni je dusíme doměkka. Pak je podle chuti osolíme a opepříme.
-
Houby odstavíme, vmícháme na nudličky nakrájenou šunku a nasekanou zelenou část cibulek. Směs rozdělíme na pečivo, posypeme sýrem, vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, až se sýr roztaví.