Reklama
Houbové šišky z brambor
Fotogalerie:

Houbové šišky z brambor

Hana Kratochvílová

Klatovy
Mám mlsné a dost vybíravé děti, ale tyhle šišky snědly hned.
Hana Kratochvílová,  Klatovy

Ingredience

  • 1 kg brambory uvařené ve slupce
  • 150 g mouka hrubá
  • 150 g mouka polohrubá
  • 1 ks vejce
  • 1/2 svazku petrželka
  • dle potřeby sůl
  • 2 lžíce houby sušené
  • dle potřeby mouka na vál
  • dle potřeby sádlo na smažení
  • dle potřeby hořcice pikantní jako dip

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme obě mouky, vejce, nadrobno posekanou petrželku, sůl, sušené houby a vše zpracujeme v těsto. Pokud se bude hodně lepit, přidáme dle potřeby více mouky.
  2. Z těsta utvoříme kuličky a z nich pak na vále posypaném hrubou moukou vyválíme stejnoměrné válečky. Ty osmažíme ze všech stran na sádle dozlatova.
  3. Podáváme s pikantní hořčicí, a kdo má rád něco ostřejšího, může přidat nakládané chilli papričky.

    TIP: Pokud nemáš čas, použij bramborové těsto v prášku. Houby se dají nahradit houbovým kořením. Milovníkům masa přidej do těsta nasekanou šunku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus se zeleninou

Kuskus se zeleninou

Dlouho u mě patřily k jasným favoritům rychlého vaření těstoviny. Pak jsem ...
Vaříme express /07.11.08
Kotletka na kapustě

Kotletka na kapustě

Nápadité jídlo, které dělám na oslavy. 

Lenka Hárendarčíková, Olomouc

Vaříme express /26.10.16
Jednohubky s celerovou pomázankou

Jednohubky s celerovou pomázankou

Jiřina Malá, Chvaletice

Vaříme express /26.01.18
Jitrnice z masovky

Jitrnice z masovky

Když spěcháš, pomůže konzerva.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /25.01.15
Kotlety plněné zelím a klobásou

Kotlety plněné zelím a klobásou

V této úpravě zůstanou kotlety příjemně šťavnaté. Jako příloha se hodí ...

Vaříme express /23.01.17
Z modrého sýra

Z modrého sýra

Máme rádi, když je trochu pikantní.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /04.07.16
 

Nejnovější

Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž
Za pár korun /21.11.18
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama