Reklama
Reklama
Houbové šišky z brambor
Fotogalerie:

Houbové šišky z brambor

Hana Kratochvílová

Klatovy
Mám mlsné a dost vybíravé děti, ale tyhle šišky snědly hned.
Hana Kratochvílová,  Klatovy

Ingredience

  • 1 kg brambory uvařené ve slupce
  • 150 g mouka hrubá
  • 150 g mouka polohrubá
  • 1 ks vejce
  • 1/2 svazku petrželka
  • dle potřeby sůl
  • 2 lžíce houby sušené
  • dle potřeby mouka na vál
  • dle potřeby sádlo na smažení
  • dle potřeby hořcice pikantní jako dip

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme obě mouky, vejce, nadrobno posekanou petrželku, sůl, sušené houby a vše zpracujeme v těsto. Pokud se bude hodně lepit, přidáme dle potřeby více mouky.
  2. Z těsta utvoříme kuličky a z nich pak na vále posypaném hrubou moukou vyválíme stejnoměrné válečky. Ty osmažíme ze všech stran na sádle dozlatova.
  3. Podáváme s pikantní hořčicí, a kdo má rád něco ostřejšího, může přidat nakládané chilli papričky.

    TIP: Pokud nemáš čas, použij bramborové těsto v prášku. Houby se dají nahradit houbovým kořením. Milovníkům masa přidej do těsta nasekanou šunku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Mažu ji na bagetu, zdobím rajčetem. Andrea Šebístková, Praha
Vaříme express /15.04.10
Koláč z mikrovlnky

Koláč z mikrovlnky

Někdy uvařím také špenátovou náplň. Obě mají vždycky u nás doma úspěch...

...

Vaříme express /30.10.16
Salát „Dáša“

Salát „Dáša“

Salát se hodí i jako studený oběd na cesty.
Andrea Nowaková, Bohumín
Vaříme express /12.05.10
Bramborovo-pórková  polévka se sýrem

Bramborovo-pórková polévka se sýrem

V lehčí variantě vynecháme slaninu.

Zdena Uriková, Poděbrady

Vaříme express /06.10.16
Kedlubňáčky

Kedlubňáčky

Když se ti na zahradě urodí víc kedluben, zkus si udělat tuto pochoutku.

Linda Hradecká,...

Vaříme express /10.12.12
Špekáčky plněné sýrem

Špekáčky plněné sýrem

Pořádné chlapské jídlo, zapíjí se pivem.

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.01.15
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama