Reklama
Houbové šišky z brambor
Fotogalerie:

Houbové šišky z brambor

Hana Kratochvílová

Klatovy
Mám mlsné a dost vybíravé děti, ale tyhle šišky snědly hned.
Hana Kratochvílová,  Klatovy

Ingredience

  • 1 kg brambory uvařené ve slupce
  • 150 g mouka hrubá
  • 150 g mouka polohrubá
  • 1 ks vejce
  • 1/2 svazku petrželka
  • dle potřeby sůl
  • 2 lžíce houby sušené
  • dle potřeby mouka na vál
  • dle potřeby sádlo na smažení
  • dle potřeby hořcice pikantní jako dip

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme obě mouky, vejce, nadrobno posekanou petrželku, sůl, sušené houby a vše zpracujeme v těsto. Pokud se bude hodně lepit, přidáme dle potřeby více mouky.
  2. Z těsta utvoříme kuličky a z nich pak na vále posypaném hrubou moukou vyválíme stejnoměrné válečky. Ty osmažíme ze všech stran na sádle dozlatova.
  3. Podáváme s pikantní hořčicí, a kdo má rád něco ostřejšího, může přidat nakládané chilli papričky.

    TIP: Pokud nemáš čas, použij bramborové těsto v prášku. Houby se dají nahradit houbovým kořením. Milovníkům masa přidej do těsta nasekanou šunku.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (22.2.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilované krůtí kousky ve slanině

Grilované krůtí kousky ve slanině

Gril u nás během léta skoro nevychladne. Věra Cipriánová, Děčín
Vaříme express /08.08.16
Chřestové muffiny

Chřestové muffiny

Podle receptu Marcely Vodové

Marcela Vodová, šéfredaktorka
Stará se o chod časopisu...

Vaříme express /20.04.18
Silvestrovské chlebíčky

Silvestrovské chlebíčky

Pomazánka vystačí na tři veky.

Tereza Neubauerová, Písek

Vaříme express /01.01.16
‚‚Šumajstr‘‘

‚‚Šumajstr‘‘

Zdravé jednoduché jídlo, které je navíc hned hotové.
Josef Novák, Praha
Vaříme express /09.02.10
Jednoduchý dip k masu

Jednoduchý dip k masu

Je připravený za pár minut a ke grilovanému masu je to opravdová lahůdka.

...
Vaříme express /28.08.15
Penne s rajčatovo-bazalkovou omáčkou

Penne s rajčatovo-bazalkovou omáčkou

Osvěžující letní oběd, který zasytí a přitom po něm neusneš.

Alžběta ...

Vaříme express /16.02.16
 

Nejnovější

Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha
Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
Hruškové vafle

Hruškové vafle

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.08.18
Stehenní řízek s fazolkami

Stehenní řízek s fazolkami

Jitka Jirušová, Vodňany

Vaříme express /18.08.18
Košík s květinami

Košík s květinami

Podle receptu

Věry Matějíčkové z Plzně

Všehochuť /18.08.18
Slaný dort

Slaný dort

Nejen pro milovníky uzenin

Podle receptu Jiřiny Schneiderové z Vlašimi

Všehochuť /18.08.18
Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Podle receptu Aničky Maninské z Prahy

Všehochuť /18.08.18
Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Kuřecí křupánci s bramborovou kaší

Říká se jim také stripsy

Podle receptu Mirky Dorůstkové z Kladna

Vaříme express /17.08.18
Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Těstoviny orecchiette s kedlubnovými listy

Malá ‚‚ouška‘‘ po italsku

Italské slovo „orecchiette‘‘ je složeninou dvou ...

Všehochuť /17.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama