Rychlé a snadné jídlo, se kterým mám vždycky úspěch.
Libor Kalivoda, Pardubice
Ingredience
- 400 g rýže
- 1 hrst sušené houby
- 1 cibule
- trocha oleje
- 150 g kuřecí prsíčka
- 1 lžička sůl
- 1/2 lžičky mletý pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejprve uvaříme rýži podle návodu na obalu. Sušené houby dáme do misky a přelijeme vroucí vodou. Necháme odstát až do doby, kdy budou houby měkké.
-
Nakrájíme cibuli nadrobno a dáme ji orestovat na větší rozpálenou pánev (může být wok). Kuřecí prsíčka nakrájíme na menší kousky a přidáme je k cibuli. Osolíme a opepříme. Za občasného míchání restujeme, dokud není maso dozlatova opečené.
-
Do pánve přidáme houby a uvařenou rýži. Vše dobře promícháme a již nevaříme. Servírujeme na talíř a zdobíme nasekanou petrželkou.
Tip redakce
Podobně můžeš připravit rizoto i z čerstvých hub, ty je však nutné předem podusit.