Reklama
Houbové rizoto
Fotogalerie:

Houbové rizoto

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Moje kamarádka Jiřinka umí připravit skvělé rizoto.
Mirka Váchová, Dobříš

Ingredience

  • 1 kostka bujón
  • 320 g rýže
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g sýr
  • 1 cibule
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 lžička oregáno
  • 50 g houby sušené

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

54 Kč

Postup přípravy

  1. Houby zalijeme vodou a krátce povaříme. Obě rýže propláchneme. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme rýži a lehce opečeme. Vmícháme nakrájený česnek, pórek, houby, zalijeme 0,5 l vody. Osolíme, opepříme, přidáme bujon, papriku a oregano. Promícháme, zakryjeme poklicí a vaříme sedm minut. Dalších sedm minut necháme dojít.

Pošli recept! 10/2007 (12.9.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kalamarové rizoto

Kalamarové rizoto

Tento recept jsem si přivezla z dovolené, je moc dobrý a rychlý. Šárka Medáčková, ...
Vaříme express /19.07.10
Pomazánka z rybiček

Pomazánka z rybiček

Rybičková pomazánka trochu jinak, dobrá jako zdravá večeře.
Ivana Bartušková, Luka...
Vaříme express /08.06.10
Kuřecí prsíčka na karí

Kuřecí prsíčka na karí

Kokosové mléko dnes dostaneš koupit téměř v každém supermarketu. 
Gabriela ...
Vaříme express /24.02.10
Kuřecí prsa zapečená s bramborem a brokolicí

Kuřecí prsa zapečená s bramborem a brokolicí

S čerstvými lesními houbami je to také dobré.

Jindřiška Záhrobská, Litvínov

Vaříme express /02.07.15
Jitrnice z masovky

Jitrnice z masovky

Když spěcháš, pomůže konzerva.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /25.01.15
Zelníky

Zelníky

Manžel je přímo miluje, takže je dělám poměrně často.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Vaříme express /30.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu