S bramborovou kaší nemají chybu.
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Ingredience
- 1 cibule
- olej podle potřeby
- 400 g hřiby
- 400 g mleté maso
- 2 vejce
- 2 housky
- mléko podle potřeby
- trocha soli a pepře
- trocha majoránky
- trocha petrželky
- 70 g tvrdý sýr
- na obalení hladká mouka, vejce a strouhanka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibulku osmažíme na oleji dozlatova. Hřiby pokrájíme nadrobno a dáme je do mísy. Přidáme maso, vejce, housky namočené v mléce, sůl, pepř, majoránku a petrželku. Přisypeme nastrouhaný sýr a osmaženou cibulku.
-
Vše promícháme a tvarujeme bochánky, které obalíme v těstíčku z mouky a vejce a pak ve strouhance. Osmažíme na oleji.