Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1501 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 81 g
Tuky 62 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika české kuchyně, smetanová omáčka s houbami, hotová za pár minut.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
vývar kuřecí 1 l
povařené v 200 ml vody
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Maso nakrájete na kousky. V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a tři minuty na něm opékejte cibuli. Pak přidejte maso a opečte ho dozlatova. Osolte, opepřete a přisypte mouku; minutu míchejte.

2

Postupně přilévejte vývar, houby i s vodou, ve které se vařily, a zakysanou smetanu. Deset minut povařte; podle potřeby dosolte a opepřete.

3

Podávejte s krupicovými noky, dobrá je i rýže, knedlíky nebo těstoviny.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč