Reklama
Reklama
Houbová pánev se zeleninou
Fotogalerie:

Houbová pánev se zeleninou

Zlata Vrbová

Uherské Hradiště
Nejlepší přílohou k této lahodné kořeněné pochoutce je klasická vařená rýže.
Zlata Vrbová, Uherské Hradiště

Ingredience

  • 300 g žampiony
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika zelená
  • 1 feferonka
  • 1 pórek
  • 2 stroužky česnek
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce olej
  • 1/2 lžičky kmín
  • 1/2 lžíčky kari
  • 1 jogurt bílý
  • 1/2 svazku petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Houby pokrájíme na malé kousky. Papriky a feferonku zbavíme semen a pokrájíme na nudličky, pórek na kolečka, česnek na plátky. Rajčata spaříme, sloupneme slupku a nakrájíme na kostičky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme kmín, přidáme houby, papriku, feferonku, pórek a vše za stálého míchání smažíme asi 5 minut. Do směsi přimícháme jogurt (nejlépe Activia), přidáme česnek, koření, sůl a rajčata. Vše dusíme ještě asi 10 minut. Na talíři sypeme petrželkou.
     
    TIP: Houby zakoupené v zelenině můžeme zaměnit za houby nasbírané v lese. Petrželku nahradíme například čerstvým koriandrem či kerblíkem.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohové noky

Tvarohové noky

Toto velmi rychlé‚ výživné a poměrně levné jídlo milují především moje dvě ...
Vaříme express /07.06.10
Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Podáváme stejně jako klasický hovězí tatarák s topinkami.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /10.12.14
Zapečené kuřecí řízky

Zapečené kuřecí řízky

Zapečené kuřecí řízky mě ještě nikdy nezklamaly.
Vaříme express /12.12.10
Kynutý koláč s párky

Kynutý koláč s párky

Mám dva velké vnuky, tento koláč jim zachutnal.
Dita Strakošová, Šumperk
Vaříme express /18.03.12
Bramborová omeleta plněná špenátem

Bramborová omeleta plněná špenátem

Chutná obměna domácí tabule.

Jarmila Boříková, Nové Město nad Metují

Vaříme express /04.07.12
Rizoto s masovými koulemi

Rizoto s masovými koulemi

Jarka Hrubá, Děčín

Vaříme express /22.04.18
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama