Reklama
Houbová pánev se zeleninou
Fotogalerie:

Houbová pánev se zeleninou

Zlata Vrbová

Uherské Hradiště
Nejlepší přílohou k této lahodné kořeněné pochoutce je klasická vařená rýže.
Zlata Vrbová, Uherské Hradiště

Ingredience

  • 300 g žampiony
  • 200 g hlíva ústřičná
  • 1 paprika červená
  • 1 paprika zelená
  • 1 feferonka
  • 1 pórek
  • 2 stroužky česnek
  • 2 rajčata
  • 3 lžíce olej
  • 1/2 lžičky kmín
  • 1/2 lžíčky kari
  • 1 jogurt bílý
  • 1/2 svazku petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Houby pokrájíme na malé kousky. Papriky a feferonku zbavíme semen a pokrájíme na nudličky, pórek na kolečka, česnek na plátky. Rajčata spaříme, sloupneme slupku a nakrájíme na kostičky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme kmín, přidáme houby, papriku, feferonku, pórek a vše za stálého míchání smažíme asi 5 minut. Do směsi přimícháme jogurt (nejlépe Activia), přidáme česnek, koření, sůl a rajčata. Vše dusíme ještě asi 10 minut. Na talíři sypeme petrželkou.
     
    TIP: Houby zakoupené v zelenině můžeme zaměnit za houby nasbírané v lese. Petrželku nahradíme například čerstvým koriandrem či kerblíkem.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Rychlovka za pár korun.
Vaříme express /13.01.09
Smetanové brambory s nivou

Smetanové brambory s nivou

Když se moje věčně hladová rodina dožaduje teplé večeře a já chci šetřit čas,...
Vaříme express /22.01.09
Vajíčkový salát s tuňákem

Vajíčkový salát s tuňákem

S tuňákem se skvěle doplňuje.

Miroslava Šťastná, Mníšek pod Brdy

Vaříme express /30.12.12
Závitky z tresky s citronovou omáčkou

Závitky z tresky s citronovou omáčkou

Připraveno podle receptu

Jiřiny Švecové z Mostu

Vaříme express /27.02.18
Jatýrka na jehle

Jatýrka na jehle

Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /30.06.18
Kuskus se sušenými rajčaty

Kuskus se sušenými rajčaty

Sušená rajčata dodají jídlu pikantní chuť.

Lucie Valinová, Ústí nad Labem

Vaříme express /21.03.16
 

Nejnovější

Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín
Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
Roláda z mořské štiky a lososa

Roláda z mořské štiky a lososa

Lehké a zdravé

Vlaďka Suchá, Orlová

Všehochuť /15.08.18
Tyrolské rösti

Tyrolské rösti

Nemáš hřiby? Vař s hlívou!

Podle receptu Zdeňky Trhalové z Karlových Varů


Všehochuť /15.08.18
Kuřecí rolka se sýrem, šunkou a pomeranči
Všehochuť /15.08.18
Jablečný dort se šlehačkou

Jablečný dort se šlehačkou

Sveží a jemný

Podle receptu Heleny Gregorové z Blanska

Sladký život /15.08.18
Utajené knedlíky

Utajené knedlíky

Hana Šátralová, Praha

Za pár korun /14.08.18
Masová směs se slaninou

Masová směs se slaninou

Otto Plášek, Brno

Vaříme express /14.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama