Ingredience
- 300 g žampiony
- 200 g hlíva ústřičná
- 1 paprika červená
- 1 paprika zelená
- 1 feferonka
- 1 pórek
- 2 stroužky česnek
- 2 rajčata
- 3 lžíce olej
- 1/2 lžičky kmín
- 1/2 lžíčky kari
- 1 jogurt bílý
- 1/2 svazku petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Houby pokrájíme na malé kousky. Papriky a feferonku zbavíme semen a pokrájíme na nudličky, pórek na kolečka, česnek na plátky. Rajčata spaříme, sloupneme slupku a nakrájíme na kostičky.
-
V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme kmín, přidáme houby, papriku, feferonku, pórek a vše za stálého míchání smažíme asi 5 minut. Do směsi přimícháme jogurt (nejlépe Activia), přidáme česnek, koření, sůl a rajčata. Vše dusíme ještě asi 10 minut. Na talíři sypeme petrželkou.TIP: Houby zakoupené v zelenině můžeme zaměnit za houby nasbírané v lese. Petrželku nahradíme například čerstvým koriandrem či kerblíkem.