Zkus překvapit přátele pikantní pochoutkou.
Hedvika Vladyková, Olomouc
Ingredience
- Ingredience
- 1 listové těsto
- na vál dle potřeby hladká mouka
- 1 vejce
- 150 g niva
- 1 pomazánkové máslo
- 2–3 lžíce sýr mascarpone (ricotta)
- 2–3 lžíce sladká smetana (mléko)
- 9 kuliček physalis (k dostání v zelenině nebo supermarketu)
- na posypání čerstvá petrželka
- na ozdobu nahrubo mletý pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Listové těsto rozdělíme na poloviny, které rozválíme na vále posypaném hladkou moukou. Z první poloviny vykrajujeme kolečka o průměru 3,5 cm, z druhé poloviny těsta vykrájíme také kolečka, ale vykrojíme i kulatý střed.
-
Plná kolečka naskládáme na plechy vyložené pečicím papírem. Okraje pomažeme rozšlehaným vajíčkem a přiklopíme kolečkem s vykrojeným středem. Lehce přimáčkneme a také potřeme vajíčkem. Dáme péct při 180 °C, než hnízdečka vyběhnou, přibližně na 10–15 minut.
-
Pomazánkové máslo rozmixujeme s nivou, mascarpone a smetanou. Pomazánkou plníme pomocí zdobicího sáčku hnízdečka a zdobíme čtvrtinkami plodu physalis, nadrobno nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem.