Reklama
Hnízdečka s nivovým krémem
Fotogalerie:

Hnízdečka s nivovým krémem

Hedvika Vladyková

Olomouc

Zkus překvapit přátele pikantní pochoutkou.

Hedvika Vladyková, Olomouc

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 listové těsto
  • na vál dle potřeby hladká mouka
  • 1 vejce
  • 150 g niva
  • 1 pomazánkové máslo
  • 2–3 lžíce sýr mascarpone (ricotta)
  • 2–3 lžíce sladká smetana (mléko)
  • 9 kuliček physalis (k dostání v zelenině nebo supermarketu)
  • na posypání čerstvá petrželka
  • na ozdobu nahrubo mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

36 kousků

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na poloviny, které rozválíme na vále posypaném hladkou moukou. Z první poloviny vykrajujeme kolečka o průměru 3,5 cm, z druhé poloviny těsta vykrájíme také kolečka, ale vykrojíme i kulatý střed.

  2. Plná kolečka naskládáme na plechy vyložené pečicím papírem. Okraje pomažeme rozšlehaným vajíčkem a přiklopíme kolečkem s vykrojeným středem. Lehce přimáčkneme a také potřeme vajíčkem. Dáme péct při 180 °C, než hnízdečka vyběhnou, přibližně na 10–15 minut.

  3. Pomazánkové máslo rozmixujeme s nivou, mascarpone a smetanou. Pomazánkou plníme pomocí zdobicího sáčku hnízdečka a zdobíme čtvrtinkami plodu physalis, nadrobno nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kukuřičné placičky

Kukuřičné placičky

Rychlé jídlo pro milovníky kukuřice.
Vaříme express /10.02.09
Bramborová pánev

Bramborová pánev

Výborné jídlo za malou chvilku.

Veronika Marková, Rakovník

Vaříme express /01.08.13
Platýs na citronovém pepři

Platýs na citronovém pepři

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /25.04.18
Kuskus se zeleninou a jogurtem

Kuskus se zeleninou a jogurtem

Ačkoliv jsem už v důchodovém věku, ještě stále docházím na půl úvazku do ...
Vaříme express /23.06.08
Plátky rudého bratra

Plátky rudého bratra

Díky marinádě jsou skvělé hlavně s pivem.

Zuzana Hošková, Protivín

Vaříme express /13.10.15
Závin s ostrou chutí chilli

Závin s ostrou chutí chilli

Oregano tě přenese do slunné Itálie.

Zdeňka Vítová, Liberec

Vaříme express /17.02.15
 

Nejnovější

Tvarůžkové zlaťouchy

Tvarůžkové zlaťouchy

Veronika Marková, Český Těšín
Za pár korun /26.05.18
Cuketová tornáda

Cuketová tornáda

Tereza Jahodová, Neratovice

Vaříme express /26.05.18
Tři jídla jednou ranou

Tři jídla jednou ranou

Jiří Otípka, Frýdek-Místek

Vaříme express /26.05.18
Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Podle receptu

Kamily Záplavové z Brna

Zdravě a chutně /26.05.18
Domácí pěna z kuřecích jater

Domácí pěna z kuřecích jater

Podle receptu

Šárky Raškové ze Sokolova

Všehochuť /26.05.18
Smažený chřest se šunkou a uzeným sýrem

Smažený chřest se šunkou a uzeným sýrem

Alena Štrougalová, Neštěmice

Všehochuť /26.05.18
Křehký koláč s tvarohem a malinami

Křehký koláč s tvarohem a malinami

Provoní celý dům

Podle receptu Stanislavy Náchodské z Brna

Sladký život /26.05.18
Jogurtové langoše

Jogurtové langoše

Lída Holubová, Pelhřimov

Za pár korun /25.05.18
Vepřenky s medvědím česnekem

Vepřenky s medvědím česnekem

Hana Šátralová, Praha

Škola vaření /25.05.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama