Reklama
Reklama
Hnízdečka s nivovým krémem
Fotogalerie:

Hnízdečka s nivovým krémem

Hedvika Vladyková

Olomouc

Zkus překvapit přátele pikantní pochoutkou.

Hedvika Vladyková, Olomouc

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 listové těsto
  • na vál dle potřeby hladká mouka
  • 1 vejce
  • 150 g niva
  • 1 pomazánkové máslo
  • 2–3 lžíce sýr mascarpone (ricotta)
  • 2–3 lžíce sladká smetana (mléko)
  • 9 kuliček physalis (k dostání v zelenině nebo supermarketu)
  • na posypání čerstvá petrželka
  • na ozdobu nahrubo mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

36 kousků

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na poloviny, které rozválíme na vále posypaném hladkou moukou. Z první poloviny vykrajujeme kolečka o průměru 3,5 cm, z druhé poloviny těsta vykrájíme také kolečka, ale vykrojíme i kulatý střed.

  2. Plná kolečka naskládáme na plechy vyložené pečicím papírem. Okraje pomažeme rozšlehaným vajíčkem a přiklopíme kolečkem s vykrojeným středem. Lehce přimáčkneme a také potřeme vajíčkem. Dáme péct při 180 °C, než hnízdečka vyběhnou, přibližně na 10–15 minut.

  3. Pomazánkové máslo rozmixujeme s nivou, mascarpone a smetanou. Pomazánkou plníme pomocí zdobicího sáčku hnízdečka a zdobíme čtvrtinkami plodu physalis, nadrobno nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Cibuli a česnek při vaření používám pořád. Michaela Prokopová, Radostín
Vaříme express /09.02.10
Zázvorové krůtí kousky

Zázvorové krůtí kousky

Servírujeme s hráškovou rýží.

Jitka Rozvarová, Kostelec

Vaříme express /19.05.15
Tortellinový salát

Tortellinový salát

Na talíři ho můžeš dozdobit čerstvou okurkou, rajčetem a červenou paprikou.
...
Vaříme express /03.08.11
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

K večeři se hodí jídla v okamžiku hotová.
Jaroslava Hucková, Netolice
...
Vaříme express /09.04.09
Tuňákový salát

Tuňákový salát

Surovin je sice hodně, ale studená lahůdka je na stole hned.
Kateřina Gecová, Praha
Vaříme express /22.01.09
Mrkvová sekaná

Mrkvová sekaná

Je to zdravější a podle mě i chutnější varianta sekané. Můžeš ji podávat ...
Vaříme express /24.05.11
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama