Reklama
Reklama
Hnízdečka s nivovým krémem
Fotogalerie:

Hnízdečka s nivovým krémem

Hedvika Vladyková

Olomouc

Zkus překvapit přátele pikantní pochoutkou.

Hedvika Vladyková, Olomouc

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 listové těsto
  • na vál dle potřeby hladká mouka
  • 1 vejce
  • 150 g niva
  • 1 pomazánkové máslo
  • 2–3 lžíce sýr mascarpone (ricotta)
  • 2–3 lžíce sladká smetana (mléko)
  • 9 kuliček physalis (k dostání v zelenině nebo supermarketu)
  • na posypání čerstvá petrželka
  • na ozdobu nahrubo mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

36 kousků

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na poloviny, které rozválíme na vále posypaném hladkou moukou. Z první poloviny vykrajujeme kolečka o průměru 3,5 cm, z druhé poloviny těsta vykrájíme také kolečka, ale vykrojíme i kulatý střed.

  2. Plná kolečka naskládáme na plechy vyložené pečicím papírem. Okraje pomažeme rozšlehaným vajíčkem a přiklopíme kolečkem s vykrojeným středem. Lehce přimáčkneme a také potřeme vajíčkem. Dáme péct při 180 °C, než hnízdečka vyběhnou, přibližně na 10–15 minut.

  3. Pomazánkové máslo rozmixujeme s nivou, mascarpone a smetanou. Pomazánkou plníme pomocí zdobicího sáčku hnízdečka a zdobíme čtvrtinkami plodu physalis, nadrobno nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z krabích  tyčinek

Salát z krabích tyčinek

Rychlý salát pro celou rodinu.
Vaříme express /09.05.12
Salát se sušenými rajčaty

Salát se sušenými rajčaty

Recept mám z dovolené a je opravdu skvělý.

Yvonna Nekvasilová, Děčín

Vaříme express /29.07.14
Salát všehochuť

Salát všehochuť

I z mála se dá udělat sváteční pochoutka.

Milada Zitová, Beroun

Vaříme express /28.10.15
Hermelínová pomazánka

Hermelínová pomazánka

Moc ráda občas připravím mamince a tatínkovi nějakou dobrotu. Mám radost, když mě za ...
Vaříme express /11.10.11
Krabí koktejl

Krabí koktejl

Výborný na chlebíčky i jako lehká večeře.

Pavlína Laskavá, Prostějov

Vaříme express /09.12.14
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama