Reklama
Hnízdečka s nivovým krémem
Fotogalerie:

Hnízdečka s nivovým krémem

Hedvika Vladyková

Olomouc

Zkus překvapit přátele pikantní pochoutkou.

Hedvika Vladyková, Olomouc

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 listové těsto
  • na vál dle potřeby hladká mouka
  • 1 vejce
  • 150 g niva
  • 1 pomazánkové máslo
  • 2–3 lžíce sýr mascarpone (ricotta)
  • 2–3 lžíce sladká smetana (mléko)
  • 9 kuliček physalis (k dostání v zelenině nebo supermarketu)
  • na posypání čerstvá petrželka
  • na ozdobu nahrubo mletý pepř

Doba přípravy

Počet porcí

36 kousků

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na poloviny, které rozválíme na vále posypaném hladkou moukou. Z první poloviny vykrajujeme kolečka o průměru 3,5 cm, z druhé poloviny těsta vykrájíme také kolečka, ale vykrojíme i kulatý střed.

  2. Plná kolečka naskládáme na plechy vyložené pečicím papírem. Okraje pomažeme rozšlehaným vajíčkem a přiklopíme kolečkem s vykrojeným středem. Lehce přimáčkneme a také potřeme vajíčkem. Dáme péct při 180 °C, než hnízdečka vyběhnou, přibližně na 10–15 minut.

  3. Pomazánkové máslo rozmixujeme s nivou, mascarpone a smetanou. Pomazánkou plníme pomocí zdobicího sáčku hnízdečka a zdobíme čtvrtinkami plodu physalis, nadrobno nasekanou petrželkou a nahrubo mletým pepřem.

Pošli recept! 4/2012 (5.3.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Červené bramboro zeláky

Červené bramboro zeláky

Marcela Sládková, Kostelec nad Orlicí
Vaříme express /25.01.19
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Kuřecí  salát

Kuřecí salát

Výborná večeře, která je hotová za pár minut.

Anna Chvojková, Beroun

Vaříme express /10.04.15
Sardelková pomazánka

Sardelková pomazánka

Ozdob každou jednohubku ještě třemi stonky pažitky a získáš slavnostní kanapky.
...
Vaříme express /11.04.11
Houbová pomazánka

Houbová pomazánka

Lída Holubová, Pelhřimov

Vaříme express /01.07.18
Tagliatelle s ořechy a pestem

Tagliatelle s ořechy a pestem

Ještě lepší než vlašské jsou piniové oříšky.

Jitka Tláskalová, Šumperk

Vaříme express /04.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu