Reklama
Reklama
Hlíva se špenátem
Fotogalerie:

Hlíva se špenátem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Překvapí tě, jak dobře jde k sobě chuť obou hlavních surovin.

Mirka Zemanová, Jihlava

Ingredience

  • Na toasty :
  • 8 plátků toastový chléb
  • 50 g máslo
  • bylinková sůl
  • 2 stroužky česnek
  • Na hlívu se špenátem :
  • 2 ks šalotka
  • 2 lžíce máslo
  • 500 g hlíva
  • 100 g listový špenát
  • trocha sůl, pepř
  • 3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Plátky toastového chleba překrojíme. Rozměklé máslo utřeme s bylinkovou solí a prolisovaným česnekem. Slabou vrstvou potřeme toasty, dáme je na plech a zapečeme, aby byly příjemně křupavé.
  2. Šalotky nakrájíme nadrobno a orestujeme je na másle. Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou hlívu a za stálého míchání opékáme asi 5–10 minut. Špenátové lístky propláchneme a nakrájíme na proužky. Přidáme k hlívě a necháme podusit asi 3 minuty. Nakonec vše dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a prolisovaným česnekem.

    TIP : Na houbovo-špenátovou směs se výborně hodí zakysaná smetana. Každou porci můžeš ozdobit 1–2 lžičkami smetany.

Pošli recept! 5/2012 (2.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní roláda

Pikantní roláda

Nakrájená kolečka podávám s pečivem. Magda Lacková, Domažličky
Vaříme express /28.07.14
Pečená plněná rajčata

Pečená plněná rajčata

Zajímavý zeleninový předkrm nebo sytá a opravdu vydatná svačinka.
 Romana ...
Vaříme express /28.12.10
Těstoviny s nivovou omáčkou

Těstoviny s nivovou omáčkou

Připravujeme je na večeři.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /04.06.13
Žampiony  na smetaně

Žampiony na smetaně

Nejlepší jsou s knedlíky, maso ani není potřeba.
Hana Kupková,Ostrava-Poruba
Vaříme express /04.08.11
Cuketa v těstíčku a mandlích

Cuketa v těstíčku a mandlích

Mandle jsou hezky křupavé.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /28.07.17
Sendviče z listového těsta

Sendviče z listového těsta

Od té doby, co máme doma sendvičovač, vymysleli jsme už spoustu různých dobrot. Tahle k ...

Vaříme express /22.01.13
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama