Překvapí tě, jak dobře jde k sobě chuť obou hlavních surovin.
Mirka Zemanová, Jihlava
Ingredience
- Na toasty :
- 8 plátků toastový chléb
- 50 g máslo
- bylinková sůl
- 2 stroužky česnek
- Na hlívu se špenátem :
- 2 ks šalotka
- 2 lžíce máslo
- 500 g hlíva
- 100 g listový špenát
- trocha sůl, pepř
- 3 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Plátky toastového chleba překrojíme. Rozměklé máslo utřeme s bylinkovou solí a prolisovaným česnekem. Slabou vrstvou potřeme toasty, dáme je na plech a zapečeme, aby byly příjemně křupavé.
-
Šalotky nakrájíme nadrobno a orestujeme je na másle. Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou hlívu a za stálého míchání opékáme asi 5–10 minut. Špenátové lístky propláchneme a nakrájíme na proužky. Přidáme k hlívě a necháme podusit asi 3 minuty. Nakonec vše dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem a prolisovaným česnekem.
TIP : Na houbovo-špenátovou směs se výborně hodí zakysaná smetana. Každou porci můžeš ozdobit 1–2 lžičkami smetany.