Reklama
Hermelínový salát s vysočinou
Fotogalerie:

Hermelínový salát s vysočinou

Jana Krátká
Jana Krátká
Ústí nad Labem - Neštěmice

Je to jednoduchá večeře nebo svačina a se salámem dost vydatná.

Jana Krátká, Řevničov

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g hermelín
  • 200 g vysočina
  • 150 g paprika
  • 1/2 chilli paprička
  • 1 stroužek česnek
  • 150 g majonéza
  • 50 ml smetana 30%
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Hermelín nakrájíme na asi půlcentimetrové kostky. Salám oloupeme a nakrájíme na slabé hranolky. Papriku omyjeme pod tekoucí vodou, přepůlíme a odstraníme jádřinec. Poté ji nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku podélně přepůlíme a nožem odstraníme všechna semínka a bílé blanky, aby salát nebyl příliš pikantní.

  2. Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu a smetanu. Promícháme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Ozdobíme natí z cibulky nebo petrželkou. Dále můžeme podle chuti přidat třeba natvrdo uvařené vejce, které nakrájíme na kostky. Salát podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čtverečky s klobásou

Čtverečky s klobásou

Můžeme použít různé druhy klobás a sýrů. Kdo má rád pikantní mlsání, použije ...
Vaříme express /18.03.16
Pomazánka z lilků

Pomazánka z lilků

Určitě vyzkoušej!

Blanka Krejčí, Chomutov

Vaříme express /30.01.16
Zapečené zelí s brambory

Zapečené zelí s brambory

Když nemám moc času na vaření, přijde vhod.

Milena Hrubá, Zlín

Vaříme express /23.11.14
Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Sendvič s kuřetem a karí pomazánkou

Podle receptu Kateřiny Kubíkové

Vaříme express /23.04.18
Mexický salát

Mexický salát

Renata Kočí, Příbram

Vaříme express /21.02.18
Jednou do pusy

Jednou do pusy

Pro návštěvy se vždy snažím připravit nějaké malé „zobání“. Nedá to žádnou ...

Vaříme express /03.02.17
 

Nejnovější

Játra z divočáka s cuketou

Játra z divočáka s cuketou

Zdeněk Ondruch, Kroměříž
Za pár korun /21.11.18
Vdolky s anglickou slaninou

Vdolky s anglickou slaninou

Alena Štrougalová, Neštěmice

Za pár korun /21.11.18
Domácí švestková povidla

Domácí švestková povidla

Miroslava Čiržová, Opava

Škola vaření /21.11.18
Plněné batáty se sýrem

Plněné batáty se sýrem

Ozdob jídlo bylinkami.

Podle receptu Elišky Trhanové z Loun

Zdravě a chutně /21.11.18
Pivní koláč z kynutého těsta

Pivní koláč z kynutého těsta

Jitka Pavlíková, Strakonice

Všehochuť /21.11.18
Paštika z hub a paprik

Paštika z hub a paprik

Pavla Teznerová, Chotěboř

Všehochuť /21.11.18
Vegetariánský burger

Vegetariánský burger

Skvělá svačina do školy.

Podle receptu Eriky Kolínové z Jihlavy

Všehochuť /21.11.18
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Srnčí žebra na česneku

Srnčí žebra na česneku

Martina Antalová, Odolena Voda

Škola vaření /20.11.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama