Je to jednoduchá večeře nebo svačina a se salámem dost vydatná.
Jana Krátká, Řevničov
Ingredience
- Ingredience
- 200 g hermelín
- 200 g vysočina
- 150 g paprika
- 1/2 chilli paprička
- 1 stroužek česnek
- 150 g majonéza
- 50 ml smetana 30%
- trocha sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hermelín nakrájíme na asi půlcentimetrové kostky. Salám oloupeme a nakrájíme na slabé hranolky. Papriku omyjeme pod tekoucí vodou, přepůlíme a odstraníme jádřinec. Poté ji nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku podélně přepůlíme a nožem odstraníme všechna semínka a bílé blanky, aby salát nebyl příliš pikantní.
-
Vše vložíme do mísy, přidáme majonézu a smetanu. Promícháme a dochutíme podle potřeby solí a pepřem. Ozdobíme natí z cibulky nebo petrželkou. Dále můžeme podle chuti přidat třeba natvrdo uvařené vejce, které nakrájíme na kostky. Salát podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty.