Reklama
Hermelínový salát
Fotogalerie:

Hermelínový salát

Jitka Vondrová

Benešov
Lehká a osvěžující vegetariánská večeře.
Jitka Vondrová, Benešov

Ingredience

  • 2 okurka
  • 2 hermelín
  • 1 jogurt bílý
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžička citronová šťáva
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • špetka paprika sladká mletá
  • hrst ořechy vlašské
  • hrst rozinky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Okurky nakrájíme na plátky. Hermelíny rozkrájíme na trojúhelníčky.
  2. Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem‚ osolíme, opepříme a přidáme citronovou šťávu.
  3. Okurky položíme na dno mísy a přelijeme jogurtovým dresinkem. Na to položíme rozkrájené hermelíny‚ posypeme paprikou. Ozdobíme ořechy a rozinkami.
  4. Dáme na hodinu do lednice. Podáváme s pečivem.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíková pizza

Rohlíková pizza

Italové by koukali, jak dobrá je pizza z rohlíků! Eva Jůzová, Ústí nad Labem
Vaříme express /22.01.09
Křupavé šneky

Křupavé šneky

Na oslavu to nejlepší občerstvení! Zachutnají každému.

Eliška Kajetánová, ...

Vaříme express /15.03.15
Nepečený dortík

Nepečený dortík

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /24.09.19
Čertova omáčka

Čertova omáčka

Když je omáčka moc tekutá, přidám mouku.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /12.09.17
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plachetnice z vajec

Plachetnice z vajec

Pozvi si pár kamarádů a překvap je netradičním občerstvením.

Veronika ...

Vaříme express /03.06.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu