Reklama
Hermelínový medvěd
Fotogalerie:

Hermelínový medvěd

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pekla jsem ho kamarádce, říkáme jí medvědice.

Klára Klokočková, Zlín

Ingredience

  • 2 hermelíny
  • 250 h listového těsta
  • podle potřeby brusinková nebo malinová marmeláda
  • na ozdobu olivy nebo pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozdělíme na dvě části. Každou rozválíme na pomoučeném vále na menší plát a potřeme brusinkovou marmeládou.

  2. Hermelín zabalíme do plátu – důkladně, aby během pečení nevytékal. Ze zbytku těsta vytvoříme uši. Upečeme v předehřété trobě při 180 °C. Oči vyrobíme z plátku černých oliv nebo ze zrnek pepře. Čumáček a pusinka jsou z marmelády.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka z tresky

Pomazánka z tresky

Chlebíčky jsou vynikající třeba ke sklence dobře vychlazeného bílého vína. ...
Vaříme express /10.06.13
Vejce zapečená se špenátem

Vejce zapečená se špenátem

V této dobrotě můžeme zúročit úrodu ze zahrádky.


Jana Satorová, Sobáčov

Vaříme express /28.03.17
Pizza koláč

Pizza koláč

Není to nic, co bys nezvládla.
Elfrida Sedláková, Protivín
Vaříme express /17.10.11
Plněné buřtíky

Plněné buřtíky

Špekáčky nemusejí být jen opečené u ohýnku.
Pavla Kupcová,
Statenice
Vaříme express /16.01.11
Panenka v bylinkách

Panenka v bylinkách

Martina Exnerová, Liberec

Vaříme express /24.03.20
Polévka s knedlíčky z mletého masa

Polévka s knedlíčky z mletého masa

Martina Táhlová, Ostrava

Vaříme express /04.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu