Reklama
Hermelínová pomazánka s uzeninou
Fotogalerie:

Hermelínová pomazánka s uzeninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Valentýny Kameníkové z Otrokovic

Ingredience

  • 200 g hermelínu
  • 200 g uzenin (salám, klobása…)
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g papriky
  • 1/2 chilli papričky
  • 150 g majonézy
  • 50 ml 30% smetany
  • dle potřeby sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Hermelín nakrájíme na kostky o velikosti asi 0,5 x 0,5 cm. Uzeniny oloupeme a nakrájíme
    na slabé hranolky. Česnek utřeme. Papriku omyjeme pod tekoucí vodou, přepůlíme a odstraníme jádřinec. Poté nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku podélně přepůlíme
    a nožem odstraníme semínka, aby pomazánka nebyla příliš pikantní.

  2. Vše přendáme do mísy a přidáme majonézu se smetanou. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pomazánka vypadá dobře, když ji ozdobíme natí z cibulky nebo čerstvou bylinkou. Dále můžeme podle chuti přidat třeba vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kostky.

  3. Podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená rajčata s masem

Zapečená rajčata s masem

Oblíbila jsem si je i pro tu jednoduchost. Jana Dlasková, Hodonín
Vaříme express /07.09.16
Sýrová ‚‚fofr‘‘ omáčka

Sýrová ‚‚fofr‘‘ omáčka

Podávej nejlépe s noky nebo vařenou rýží.
Ludmila Vrabcová, Dolní Újezdy
Vaříme express /24.11.10
Křupavé placky

Křupavé placky

Hodně vydatné a u nás doma velmi oblíbené jídlo.

Květa Chlumecká, ...

Vaříme express /24.01.16
Palačinky na slano

Palačinky na slano

Různé variace můžete vytvořit přidáním bylinek, dresinkových omáček nebo můžete ...

Vaříme express /07.06.12
Zeleninové těstoviny

Zeleninové těstoviny

Tenhle oběd je vhodný za horkého léta.

Jitka Syslová, Příbram

Vaříme express /03.08.15
Houbové těstoviny se žampiono-nivovou omáčkou

Houbové těstoviny se žampiono-nivovou omáčkou

Lehká letní večeře.

Marcela Zmatlíková, Stará Paka

Vaříme express /09.08.12
 

Nejnovější

Vegetariánské fašírky

Vegetariánské fašírky

Lucia Borbélyová, Tvrdošovce, Slovensko
Zdravě a chutně /16.08.18
Zapékané brambory s celerem

Zapékané brambory s celerem

Podle receptu

Jindřišky Pošmurné z Havířova

Všehochuť /16.08.18
Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Výborné i jako svačinka


Podle receptu Yvony Sedláčkové z Písku

Všehochuť /16.08.18
Caprese z pečené řepy

Caprese z pečené řepy

Andrea Janáková, Polička

Všehochuť /16.08.18
Madlenky s perlou

Madlenky s perlou

Olga Pysarenko, Praha

Sladký život /16.08.18
Rumové kynuté koláče

Rumové kynuté koláče

Jitka Skálová, Rakovník

Sladký život /16.08.18
Brambory zapečené s mletým masem

Brambory zapečené s mletým masem

Vladimíra Wagnerová, Horní Jiřetín

Škola vaření /15.08.18
Bleskoví utopenci

Bleskoví utopenci

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /15.08.18
Rychlá omáčka s kuřetem

Rychlá omáčka s kuřetem

Milada Vavrošová, Ostrava

Vaříme express /15.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama