Reklama
Hermelínová pomazánka s uzeninou
Fotogalerie:

Hermelínová pomazánka s uzeninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Připraveno podle receptu

Valentýny Kameníkové z Otrokovic

Ingredience

  • 200 g hermelínu
  • 200 g uzenin (salám, klobása…)
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g papriky
  • 1/2 chilli papričky
  • 150 g majonézy
  • 50 ml 30% smetany
  • dle potřeby sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Hermelín nakrájíme na kostky o velikosti asi 0,5 x 0,5 cm. Uzeniny oloupeme a nakrájíme
    na slabé hranolky. Česnek utřeme. Papriku omyjeme pod tekoucí vodou, přepůlíme a odstraníme jádřinec. Poté nakrájíme na malé kostičky. Chilli papričku podélně přepůlíme
    a nožem odstraníme semínka, aby pomazánka nebyla příliš pikantní.

  2. Vše přendáme do mísy a přidáme majonézu se smetanou. Promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pomazánka vypadá dobře, když ji ozdobíme natí z cibulky nebo čerstvou bylinkou. Dále můžeme podle chuti přidat třeba vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kostky.

  3. Podáváme s čerstvým pečivem nebo opečenými toasty.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (16.1.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Pokud máš špenátové těstoviny, je to nejlepší. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha...
Vaříme express /20.05.15
Šumavská topinka

Šumavská topinka

Vydatná večeře, která je hotová během chvilky.

Martina Drozdová, Valašské...

Vaříme express /14.08.17
Telecí pečeně s voňavou krustou

Telecí pečeně s voňavou krustou

Výtečný oběd, který vypadá slavnostně a jeho příprava je velice jednoduchá.

...

Vaříme express /12.11.17
Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Bramborové nočky se šunkou a lučinou

Nočky jsou moc dobré, ale když je někdy méně času, udělám omáčku jen ...

Vaříme express /24.07.14
Jemná česnečka

Jemná česnečka

Polévka, která vyžene z těla vše špatné.
Helena Nevečeřalová, Chomutov
Vaříme express /09.03.09
Brokolicové krémové pohlazení

Brokolicové krémové pohlazení

Martina Žejdlíková, Teplice

Vaříme express /01.02.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu