Reklama
Hermelínová pomazánka
Fotogalerie:
 

Hermelínová pomazánka

Gábina Firstová

Praha
Jako studená večeře je opravdu vynikající.
Gábina Firstová, Praha

Ingredience

  • 200 g hermelín
  • 100 g šunka
  • 4 vejce
  • 4 lžíce majonéza
  • 2 lžíce jogurt bílý
  • svazek petrželka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • jako příloha chléb tmavý

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Všechna čtyři vejce uvaříme natvrdo, vychladlá je oloupeme a kráječem nakrájíme na malé kousíčky.
  2. krok2
    Šunku nakrájíme na tenké nudličky, hermelín také na kostičky. 
  3. krok3
    Suroviny smícháme dohromady, přidáme 2 lžíce majonézy a 2 lžíce jogurtu. Petrželku nasekáme najemno a přimícháme do pomazánky, vše ochutíme solí a pepřem.
  4. krok4
    Promícháme. Necháme v ledničce vychladit a pak podáváme namazané na čerstvém pečivu.

    TIP: Když ti přijde návštěva, můžeš pomazánku namazat na chlebíčky a ty ozdobit dvěma tenkými trojúhelníčky hermelínu, kouskem kadeřavé petrželky a plátkem cherry rajčátka.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Katův šleh

Katův šleh

Znáš z menu restaurací Podle receptu Tomáše Kulhánka z Nového ...
Vaříme express /20.03.20
Kedlubňáčky

Kedlubňáčky

Když se ti na zahradě urodí víc kedluben, zkus si udělat tuto pochoutku.

Linda Hradecká,...

Vaříme express /10.12.12
Čekanková polévka

Čekanková polévka

Je velmi jemná, hotová delikatesa.
Karolína Coufalová, Blansko
Vaříme express /11.11.10
Švédské šunkové závitky

Švédské šunkové závitky

Ráda připravuji pro návštěvy studené obložené mísy, ze kterých si každý může ...

Vaříme express /23.01.13
Plněná portobella

Plněná portobella

Se skleničkou vína nemají chybu.

Jitka Dvořáková, České Budějovice

Vaříme express /07.10.15
Pomazánka z červené čočky

Pomazánka z červené čočky

Rychlé, výborné a levné.

Alena Severová, Týn nad Bečvou

Vaříme express /29.06.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu