Reklama
Hermelínová omáčka
Fotogalerie:

Hermelínová omáčka

Pavla Myšková
Pavla Myšková
Duchcov
Skvělá rychlovka pro milovníky hermelínu.

Ingredience

  • 1 hermelín
  • dle potřeby máslo
  • na zahuštění polohrubá mouka
  • dle potřeby mléko
  • špetka sůl
  • dle chuti mletá červená paprika
  • několik lístků bazalka

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z másla, mouky a mléka přpravíme bešamel. V bešamelu rozpustíme na kousky nakrájený hermelín, za stálého míchání necháme rozpustit, osolíme a chvíli povaříme. Pokud je omáčka příliš hustá, přilijeme mléko.
  2. Pro barvu okořeníme trochou mleté papriky a můžeme přidat najemno nasekanou čerstvou bazalku. Podáváme s těstovinami a rajčaty.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní kapr

Pikantní kapr

Vařit v mikrovlnce je snadné a rychlé. Magdalena Tůmová, Praha
Vaříme express /17.12.12
Karbanátky s brambory

Karbanátky s brambory

Mají výraznější chuť než ty klasické.

Miroslava Vitoslavská, Prosenice

Vaříme express /08.04.14
Barevné těstoviny

Barevné těstoviny

Poradí si s nimi i úplný začátečník.
Petra Smetanová,
Kroměříž
Vaříme express /16.01.11
Vaječné omelety

Vaječné omelety

Omeleta je připravená během chviličky a pochutnáme si na ní.
Jana Cibulová, ...
Vaříme express /23.01.11
Rizoto s krůtím masem a liškami

Rizoto s krůtím masem a liškami

Eliška Pešková, Brno

Vaříme express /08.08.18
Těstoviny s chilli

Těstoviny s chilli

Těstovinový salát k večeři pro dva zamilované jistě přijd vhod.
Věra Georgievová, ...
Vaříme express /13.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu