Reklama
Hermelín s brusinkami
Fotogalerie:

Hermelín s brusinkami

Barbora Slánská

Chrudim

Tahle pochoutka prostě nemá chybu.

Barbora Slánská, Chrudim

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 hermelín
  • 2 plátky česnekový bok
  • 2 plátky kladenka
  • 1 menší pálivá klobása
  • 2 lžičky brusinky
  • 2 lžičky nasekaná petrželka
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • 1 menší cibule
  • 4 snítky tymián
  • 1 sterilovaná kapie
  • 2 bobkový list
  • podle potřeby slunečnicový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Hermelíny podélně rozkrojíme. Na dva díly položíme po jednom plátku česnekového boku, kladenky a několik koleček klobásy, přidáme brusinky a posypeme petrželkou.

  2. krok2

    Druhé dva díly potřeme rozetřeným česnekem se solí, přidáme kolečko cibule a snítky tymiánu. Díly opět spojíme k sobě, přitiskneme a takto připravené je vložíme do přiměřeně velké nádobky (sklenice či misky s víkem), přidáme ještě plátky cibule, sterilovanou kapii a bobkové listy. Vše zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby byly hermelíny zcela ponořené, a nádobku uzavřeme.

  3. Dáme do chladničky asi na 3 dny rozležet. Před podáváním necháme asi hodinu při pokojové teplotě, aby chuť sýru pěkně vynikla.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Oblíbila si ho celá naše rodina. Květoslava Flanderová, Putim
Vaříme express /09.02.10
Kuřecí steak v těstíčku

Kuřecí steak v těstíčku

Báječná pochoutka s vynikající vůní a ještě lepší chutí. 
Leona Blatná, ...
Vaříme express /02.01.14
Zázvorové krůtí kousky

Zázvorové krůtí kousky

Servírujeme s hráškovou rýží.

Jitka Rozvarová, Kostelec

Vaříme express /19.05.15
Mleté maso na špejli

Mleté maso na špejli

Zbyněk Páral, Klatovy

Vaříme express /08.06.18
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Polévka s pohankou

Polévka s pohankou

Zdravá a chutná polévka. Pohanka nám polévku přirozeně zahustí.

Dana Urbánová, ...

Vaříme express /31.03.12
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama