Reklama
Reklama
Hermelín s brusinkami
Fotogalerie:

Hermelín s brusinkami

Barbora Slánská

Chrudim

Tahle pochoutka prostě nemá chybu.

Barbora Slánská, Chrudim

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 hermelín
  • 2 plátky česnekový bok
  • 2 plátky kladenka
  • 1 menší pálivá klobása
  • 2 lžičky brusinky
  • 2 lžičky nasekaná petrželka
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • 1 menší cibule
  • 4 snítky tymián
  • 1 sterilovaná kapie
  • 2 bobkový list
  • podle potřeby slunečnicový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Hermelíny podélně rozkrojíme. Na dva díly položíme po jednom plátku česnekového boku, kladenky a několik koleček klobásy, přidáme brusinky a posypeme petrželkou.

  2. krok2

    Druhé dva díly potřeme rozetřeným česnekem se solí, přidáme kolečko cibule a snítky tymiánu. Díly opět spojíme k sobě, přitiskneme a takto připravené je vložíme do přiměřeně velké nádobky (sklenice či misky s víkem), přidáme ještě plátky cibule, sterilovanou kapii a bobkové listy. Vše zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby byly hermelíny zcela ponořené, a nádobku uzavřeme.

  3. Dáme do chladničky asi na 3 dny rozležet. Před podáváním necháme asi hodinu při pokojové teplotě, aby chuť sýru pěkně vynikla.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bochánky z mletého masa

Bochánky z mletého masa

Výborná jednohubka na oslavu i k televizi. Veronika Malínská, Skuteč ...
Vaříme express /23.07.10
Houbové šišky z brambor

Houbové šišky z brambor

Mám mlsné a dost vybíravé děti, ale tyhle šišky snědly hned.
Hana ...
Vaříme express /01.11.12
Jednohubky s minipárečky

Jednohubky s minipárečky

Takové chuťovky se hodí při nejrůznějších příležitostech. Hlavně jich musí být ...

Vaříme express /24.01.13
Mrkvová pěna

Mrkvová pěna

Hodí se i na chlebíčky.

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /24.10.15
Krémová mňamka

Krémová mňamka

Dělám ji i tříletému synovi.

Lenka Bukáčková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /11.02.17
Zapečený pórek

Zapečený pórek

Chutná nám nejenom teplý, ale i studený.

Nikola Bilová, Rybí

Vaříme express /30.12.12
 

Nejnovější

Svíčková ze zahrady

Svíčková ze zahrady

Mariana Vašíčková, Olomouc
Škola vaření /20.03.19
Králík pečený v pytli

Králík pečený v pytli

Zkus pečicí fólii

Olga Malá, Praha

Škola vaření /20.03.19
Treska s kůrkou ze sezamu

Treska s kůrkou ze sezamu

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /20.03.19
Kapr na fazolkách

Kapr na fazolkách

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Vaříme express /20.03.19
Losos na špenátu

Losos na špenátu

Zdeňka Blažková, Vsetín

Vaříme express /20.03.19
Losos ve vaječném těstě

Losos ve vaječném těstě

Marie Dlesková, Chlumec nad Cidlinou

Vaříme express /20.03.19
Pstruh s mandlovou nádivkou

Pstruh s mandlovou nádivkou

Andrea Janáková, Polička

Zdravě a chutně /20.03.19
Pomerančový losos s pyré

Pomerančový losos s pyré

Karla Hanáková, Plzeň

Zdravě a chutně /20.03.19
Sumec na víně s bylinkami

Sumec na víně s bylinkami

Daniela Svobodová, Most

Zdravě a chutně /20.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama