Reklama
Hermelín s brusinkami
Fotogalerie:

Hermelín s brusinkami

Barbora Slánská

Chrudim

Tahle pochoutka prostě nemá chybu.

Barbora Slánská, Chrudim

Ingredience

  • Ingredience
  • 2 hermelín
  • 2 plátky česnekový bok
  • 2 plátky kladenka
  • 1 menší pálivá klobása
  • 2 lžičky brusinky
  • 2 lžičky nasekaná petrželka
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • 1 menší cibule
  • 4 snítky tymián
  • 1 sterilovaná kapie
  • 2 bobkový list
  • podle potřeby slunečnicový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Hermelíny podélně rozkrojíme. Na dva díly položíme po jednom plátku česnekového boku, kladenky a několik koleček klobásy, přidáme brusinky a posypeme petrželkou.

  2. krok2

    Druhé dva díly potřeme rozetřeným česnekem se solí, přidáme kolečko cibule a snítky tymiánu. Díly opět spojíme k sobě, přitiskneme a takto připravené je vložíme do přiměřeně velké nádobky (sklenice či misky s víkem), přidáme ještě plátky cibule, sterilovanou kapii a bobkové listy. Vše zalijeme slunečnicovým olejem tak, aby byly hermelíny zcela ponořené, a nádobku uzavřeme.

  3. Dáme do chladničky asi na 3 dny rozležet. Před podáváním necháme asi hodinu při pokojové teplotě, aby chuť sýru pěkně vynikla.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákový salát v tortille

Tuňákový salát v tortille

Zkus také se šunkou Podle receptu Veroniky Pacákové z Aše
Vaříme express /02.07.18
Sedlákova snídaně

Sedlákova snídaně

Vydatné jídlo pro pořádné chlapy.

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /11.12.12
Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Naučila mě ji moje maminka.

Lenka Ghisi, Brno

Vaříme express /02.03.13
Jednohubky s krémem ze slanečků

Jednohubky s krémem ze slanečků

Rád zkouším poněkud neobvyklé chutě.
Čeněk Duben, Žilina
Vaříme express /17.09.09
Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Vydatná svačinka plná vitaminů.


Alena Štrougalová, Neštěmice

Vaříme express /07.04.17
Domácí hamburger

Domácí hamburger

Maso se nekoření a i přesto je vynikající. Překvapí Tě chuť hamburgeru a už nebudeš ...

Vaříme express /28.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu