Reklama
Hemenex  pod listovou pokličkou
Fotogalerie:

Hemenex pod listovou pokličkou

Pavlína Kotrbová

Jihlava
Masový koláč uspokojí každého jedlíka.
Pavlína Kotrbová, Jihlava

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • na potření kečup
  • 150 g salám šunkový
  • 7 vejce
  • 200 g smetana zakysaná
  • 1 cibule
  • 150 g sýr eidam
  • dle chuti koření provensálské
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kruhovou formu vyložíme pečicím papírem. Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme pláty. Jeden dáme do formy tak, aby zčásti pokryl i boky. 
  2. Těsto propícháme vidličkou, potřeme kečupem a posypeme nastrouhaným salámem. Pak nalijeme zakysanou smetanu smíchanou s nakrájenou cibulkou, provensálským kořením a solí, rozklepneme 6 celých vajec, posypeme strouhaným sýrem, salámem a přikryjeme druhým plátem těsta (opět propícháme vidličkou).
  3. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme zhruba 30 minut při 200 °C. 

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba
Vaříme express /19.01.18
Těstovinová rýže

Těstovinová rýže

Hnědé žampiony mají výraznější aroma.

Radka Urbánková, Sušice

Vaříme express /16.08.16
Špenátové nudle s arašídy

Špenátové nudle s arašídy

Stále vymýšlím nové recepty a tento je jeden z nich.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

...
Vaříme express /05.10.12
Masové koule s lahodnou sýrovou omáčkou

Masové koule s lahodnou sýrovou omáčkou

Nejlepší přílohou jsou opečené brambory.

Petra Venclová, Praha

Vaříme express /14.11.16
Noky se sušenou šunkou

Noky se sušenou šunkou

Eva Kučerová, Mělník

Vaříme express /22.07.18
Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Dušená zelenina s bramborovou slámou a masovými koulemi

Slámu je nejlepší smažit ve fritovacím hrnci.

Alena Housková, Vsetín

Vaříme express /12.05.16
 

Nejnovější

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
Smažené rybí karbanátky

Smažené rybí karbanátky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Vaříme express /19.08.18
Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Kuřecí kousky s pórkem a kukuřicí

Zkus také s rýží

Kateřina Levá, Klatovy

Vaříme express /19.08.18
Lívance z červené řepy

Lívance z červené řepy

Dietní a chutné mlsání

Lucie Borbélyová, Tvrdošovce


Zdravě a chutně /19.08.18
Lahodné smoothie

Lahodné smoothie

Monika Rážová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.08.18
Bramborová pochoutka

Bramborová pochoutka

Šárka Ouvová, Praha

Všehochuť /19.08.18
Ovesná kaše s brynzou

Ovesná kaše s brynzou

Jiřina Poláčková, Praha

Škola vaření /18.08.18
Tradiční škubánky

Tradiční škubánky

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /18.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama