Reklama
Hemenex  pod listovou pokličkou
Fotogalerie:

Hemenex pod listovou pokličkou

Pavlína Kotrbová

Jihlava
Masový koláč uspokojí každého jedlíka.
Pavlína Kotrbová, Jihlava

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • na potření kečup
  • 150 g salám šunkový
  • 7 vejce
  • 200 g smetana zakysaná
  • 1 cibule
  • 150 g sýr eidam
  • dle chuti koření provensálské
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Kruhovou formu vyložíme pečicím papírem. Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme pláty. Jeden dáme do formy tak, aby zčásti pokryl i boky. 
  2. Těsto propícháme vidličkou, potřeme kečupem a posypeme nastrouhaným salámem. Pak nalijeme zakysanou smetanu smíchanou s nakrájenou cibulkou, provensálským kořením a solí, rozklepneme 6 celých vajec, posypeme strouhaným sýrem, salámem a přikryjeme druhým plátem těsta (opět propícháme vidličkou).
  3. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme zhruba 30 minut při 200 °C. 

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Osúchy  od maminky

Osúchy od maminky

Je to jednoduché jídlo a nám moc chutná. Martina Magyarová, Mladá Boleslav
Vaříme express /17.10.11
Drink pro horké letní dny

Drink pro horké letní dny

Díky zázvoru a bezinkám má úžasnou chuť i vůni.

Petra Papežová, Teplice

Vaříme express /31.07.16
Toast pro miláčka

Toast pro miláčka

Jak se říká, láska prochází žaludkem. Já si ovšem myslím, že to neznamená pustit se...
Vaříme express /13.02.13
Kuřecí játra na slanině s kari rýží

Kuřecí játra na slanině s kari rýží

Rychlá mňamka.

Silvie Andrejková, Beroun

Vaříme express /01.08.12
Cizrnový salát s kuřecím masem

Cizrnový salát s kuřecím masem

Na všední den

Podle receptu Květy Zoubkové z Kadaně

Vaříme express /12.10.18
Gratinované plněné žampiony

Gratinované plněné žampiony

Jednoduchá večeře, která ani moc nestojí.

Nina Drábková, Jihlava

Vaříme express /02.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu