Podle vlastní chuti přidej jakoukoliv zeleninu.
Lucie Vaněčková, Lodhéřov
Ingredience
- 4 mražené hamburgery
- 4 sezamové žemle
- trocha tatarské omáčky
- podle chuti kečup
- 4 listy ledového salátu
- 4 cherry rajčátka
- 1 okurka
- 1 pórek
- 8 plátků sýra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hamburgery osmažíme z oboustran na trošce oleje. Mezitím rozřízneme žemle a pomažeme je tatarkou a kečupem. Na každou dáme salát, pokrájené rajčátko, 2–3 plátky okurky, kousek pórku a plátek sýra.
-
Osmažené hamburgery položíme opatrně na sýr a položíme na ně druhý plátek sýra. Přiklopíme vrškem rozříznuté housky a dáme na půl minuty do mikrovlnky.
Tip redakce
Na domácí hamburgery potřebuješ 400 g mletého hovězího, do kterého vmícháš orestovanou cibuli, utřený česnek, vejce, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Promíchej, dej do lednice odpočinout a pak osmaž.