Uvařeno podle receptu
Evy Stehlíkové z Brna
Ingredience
- 600 g hovězího masa
- 1 vejce
- sůl a nahrubo mletý pepř
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 1/2 svazku čerstvého libečku
- troška čerstvého tymiánu
- na potření olivový olej
- ČESNKOVÉ MÁSLO:
- 120 g másla
- 3–4 stroužky česneku
- 1/2 lžičky soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso umeleme, přidáme vejce, trošku soli, mletý pepř, worcesterskou omáčku, najemno nasekané čerstvé bylinky a vše rukama dobře propracujeme. Masovou směs necháme chvíli odpočinout.
-
Mezitím si připravíme česnekové máslo.
-
Povolené máslo prošleháme s prolisovaným česnekem a solí.
-
Pak ze směsi tvoříme vlhkýma rukama placičky, které potřeme z obou stran olivovým olejem a zprudka grilujeme.
-
Hned po ogrilování burgery potřeme připraveným česnekovým máslem a můžeme podávat.