Reklama
Hamburger
Fotogalerie:

Hamburger

Lucie Dlouhá

Říčany

Výborná svačina, která nám moc chutná.

Lucie Dlouhá, Říčany

Ingredience

  • 300 g mleté vepřové maso
  • 100 g mleté hovězí maso
  • 3 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • trocha strouhanky
  • trocha soli
  • špetka mletého pepře
  • 1 lžička majoránka
  • 1/2 lžičky sójová omáčka
  • špetka kmínu
  • 1/2 lžičky mletá sladká paprika
  • 1 lžíce olej
  • 4 kulaté housky na hamburgery
  • 1 cibule
  • 1-2 rajčata
  • 4 lžíce majonéza nebo dresink podle chuti
  • 8 ks salátové listy
  • 4 plátky tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mleté vepřové a hovězí maso. Česnek oloupeme, prolisujeme a společně s rozšlehaným vejcem a strouhankou přidáme do mísy k masu. Poté masovou směs osolíme a ochutíme pepřem, majoránkou, sójovou omáčkou, drceným kmínem a sladkou paprikou.

  2. Z připravené masové směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama kulaté hamburgery. Po jedné straně je potřeme olejem, položíme na rošt a grilujeme na rozehřátém grilu asi osm minut. Pak je otočíme a dopečeme.

  3. Housky rozřízneme. Cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky. Spodní část housky potřeme majonézou, přidáme salátové listy, hamburger, plátek sýra, kolečka cibule a nakonec plátky rajčete. Přiklopíme druhou částí housky.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové chipsy se sýrovým dipem

Zeleninové chipsy se sýrovým dipem

Při mlsání těchto chipsů nemám takové výčitky, jako když si dám klasické ...
Vaříme express /11.08.14
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Vrstvený dezert s kokosem

Vrstvený dezert s kokosem

Ideální recept pro kuchaře začátečníky.

Dana Tuhá, Česká Lípa

Vaříme express /25.05.17
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Křenovo-ořechová omáčka

Křenovo-ořechová omáčka

Omáčka má skvělou originální chuť.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Vaříme express /27.06.15
Pórek pod peřinkou

Pórek pod peřinkou

Nejlepší je s bramborovou kaší.

Dalibor Marounek, Roudnice

Vaříme express /08.02.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu