Reklama
Hamburger
Fotogalerie:

Hamburger

Lucie Dlouhá

Říčany

Výborná svačina, která nám moc chutná.

Lucie Dlouhá, Říčany

Ingredience

  • 300 g mleté vepřové maso
  • 100 g mleté hovězí maso
  • 3 stroužky česnek
  • 1 vejce
  • trocha strouhanky
  • trocha soli
  • špetka mletého pepře
  • 1 lžička majoránka
  • 1/2 lžičky sójová omáčka
  • špetka kmínu
  • 1/2 lžičky mletá sladká paprika
  • 1 lžíce olej
  • 4 kulaté housky na hamburgery
  • 1 cibule
  • 1-2 rajčata
  • 4 lžíce majonéza nebo dresink podle chuti
  • 8 ks salátové listy
  • 4 plátky tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. V míse smícháme mleté vepřové a hovězí maso. Česnek oloupeme, prolisujeme a společně s rozšlehaným vejcem a strouhankou přidáme do mísy k masu. Poté masovou směs osolíme a ochutíme pepřem, majoránkou, sójovou omáčkou, drceným kmínem a sladkou paprikou.

  2. Z připravené masové směsi vytvarujeme navlhčenýma rukama kulaté hamburgery. Po jedné straně je potřeme olejem, položíme na rošt a grilujeme na rozehřátém grilu asi osm minut. Pak je otočíme a dopečeme.

  3. Housky rozřízneme. Cibuli nakrájíme na kolečka, rajčata na plátky. Spodní část housky potřeme majonézou, přidáme salátové listy, hamburger, plátek sýra, kolečka cibule a nakonec plátky rajčete. Přiklopíme druhou částí housky.

Pošli recept! - Speciál - Mleté maso (16.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vinné burgery s fenyklem

Vinné burgery s fenyklem

Léčivé účinky fenyklu oceníš jak při bolestech břicha, tak při obyčejném ...
Vaříme express /20.03.15
Kuřecí kousky v nudlích

Kuřecí kousky v nudlích

Jednoduchá česká čína.

Lenka Kopecká, Chomutov

Vaříme express /29.01.16
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Kuskus s hráškem a žampiony

Kuskus s hráškem a žampiony

Zvládne ho uvařit úplně každý.

Eliška Hirková, Jindřichův Hradec

Vaříme express /20.09.15
Čína s kukuřicí

Čína s kukuřicí

Vynikající pokrm, stačí dobře okořenit.

Markéta Drápelová, Zakřany

Vaříme express /21.07.15
Kotlety na smetaně

Kotlety na smetaně

Rychlý slavnostnější oběd, můžeme podávat se salátem.

Lucie Kirschnerová, Praha

Vaříme express /16.03.12
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama