Reklama
Had se žampiony
Fotogalerie:

Had se žampiony

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Řeči zvířat po něm sice neporozumíš, ale stejně  je super.

Lucie Strakošová, Trnávka

Ingredience

  • 400 g vepřové panenky
  • na potření olej
  • 2 stroužky česneku
  • trocha soli
  • podle chuti čerstvě mletý barevný pepř
  • 2–3 lžíce koření adžika
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 50 g anglické slaniny
  • 10 žampionů
  • 50 g nivy
  • 100 ml smetany 12%

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Maso ponecháme v celku. Potřeme olejem, prolisovaným česnekem, lehce osolíme,
    opepříme, okořeníme adžikou, zakapeme sójovkou, uložíme do uzavřené nádoby a necháme odležet alespoň 2 hodiny.

  2. 2. Grilovací pánev rozpálíme, přidáme trošku oleje, maso necháme trochu okapat od marinády a pak prudce opečeme z obou stran. Troubu rozpálíme na 180 °C, po zatáhnutí maso přendáme na plech a asi 10 minut dopečeme.

  3. 3. Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky, dáme ji orestovat do pánve, v níž jsme dělali maso, přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony, orestujeme, přidáme rozdrobenou nivu a zalijeme smetanou.

  4. 4. Necháme rozpustit a podáváme s masem a třeba gratinovanými bramborami. Ty připravíme tak, že je oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, opepříme, přidáme trochu rozmarýnu a naskládáme do zapékací misky vytřené máslem. Nahoru nasypeme trochu slaniny a přidáme ještě pláteček másla. Potom zapékáme asi 30–40 minut při teplotě 180 °C dozlatova. 


Pošli recept! - Speciál - Grilování (19.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketa plněná mletým krůtím masem

Cuketa plněná mletým krůtím masem

Lehký pokrm do horkých letních dnů. Veronika Hrubá, Jáchymov
Vaříme express /29.06.15
Slepice po šumavsku

Slepice po šumavsku

Velmi levné

Slepice po šumavsku

Vaříme express /15.02.18
Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Jednoduchá a zdravá svačinka.

Aneta Bartušková, 13 let, Bítovčice

Vaříme express /12.04.13
Nadívané žampiony  s bazalkovým pestem

Nadívané žampiony s bazalkovým pestem

Můj přítel je vášnivý zahradník a vloni začal pěstovat domácí žampiony. Voňavým ...
Vaříme express /06.08.08
Dýňové koláčky

Dýňové koláčky

Tyhle koláčky jsme si oblíbili jak ke svačině tak i k obědu.

Martina Škardová, Chlumec...

Vaříme express /17.01.13
Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Karbanátky s karamelizovanou cibulí

Jednoduché jídlo, které ráda připravuji na chalupě. Oblíbili si ho malí ...

Vaříme express /18.12.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu