Reklama
Guláš z hub  a vepřového
Fotogalerie:

Guláš z hub a vepřového

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Dělám ho pro manžela, který nejí hovězí.

Hana Hozdová, Zásada

Ingredience

  • 7 větších cibulí
  • trocha oleje
  • 500 g vepřové krkovičky
  • 500 g nakrájených hub
  • trocha soli a pepře
  • trocha hladké mouky na zaprášení
  • trocha sójové omáčky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme krkovičku nakrájenou na kousky. Osolíme, opepříme, orestujeme a dusíme 45 minut. 

  2. Zatím podusíme v druhém kastrolu nakrájené houby na oleji (asi 20 minut). Poté je přidáme k masu. Zaprášíme hladkou moukou, ale jen trochu, aby se neztratila chuť a vůně hub.

  3. Nakonec trochu podlijeme (třeba vodou z vařených brambor) a necháme ještě chvilku dusit. Podle chuti můžeme přidat i trošku sójové omáčky. Podáváme s bramborem.

Pošli recept! 10/2015 (3.9.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové šišky s droždím

Sýrové šišky s droždím

Je to skvělé a přitom velmi snadné jídlo pro vyznavače vegetariánské kuchyně. ...
Vaříme express /14.09.10
Kuřecí řízečky s chřestem

Kuřecí řízečky s chřestem

Vařím pravidelně teplé večeře a někdy je problém vymyslet, co na stůl, abych ...
Vaříme express /23.04.13
Čočkový salát s vejci

Čočkový salát s vejci

Vynikající a zdravý salát z luštěniny.
Petra Luňáková, Semily
Vaříme express /03.02.11
Zapečené chlebíčky

Zapečené chlebíčky

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /25.10.18
Tvarohový moučník

Tvarohový moučník

Nepečená rychlá mňamka k odpolednímu kafíčku...

Simona Radová, Opočno

Vaříme express /18.07.17
Špízy z rohlíků

Špízy z rohlíků

Rychlá pochoutka.
Bronislava Nytrová, Frýdek-Místek
Vaříme express /22.12.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu