Dělám ho pro manžela, který nejí hovězí.
Hana Hozdová, Zásada
Ingredience
- 7 větších cibulí
- trocha oleje
- 500 g vepřové krkovičky
- 500 g nakrájených hub
- trocha soli a pepře
- trocha hladké mouky na zaprášení
- trocha sójové omáčky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibulku zpěníme na oleji, přidáme krkovičku nakrájenou na kousky. Osolíme, opepříme, orestujeme a dusíme 45 minut.
-
Zatím podusíme v druhém kastrolu nakrájené houby na oleji (asi 20 minut). Poté je přidáme k masu. Zaprášíme hladkou moukou, ale jen trochu, aby se neztratila chuť a vůně hub.
-
Nakonec trochu podlijeme (třeba vodou z vařených brambor) a necháme ještě chvilku dusit. Podle chuti můžeme přidat i trošku sójové omáčky. Podáváme s bramborem.