Gril u nás během léta skoro nevychladne.
Věra Cipriánová, Děčín
Ingredience
- 600 g krůtích prsou
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- špetka mletého zázvoru
- 300 g plátků slaniny
- podle chuti sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší stejnoměrné kousky. Olej prošleháme s prolisovaným česnekem, sójovou omáčkou, medem, mletým zázvorem a maso necháme naložené v připravené marinádě v chladu alespoň 2 hodiny.
-
2. Pak jednotlivé kousky obalíme v plátcích slaniny, napíchneme na jehlu nebo špejli a grilujeme ze všech stran. Pokud je třeba, hotové maso osolíme. Špízy podáváme s grilovanou zeleninou a chlebem.