Maso by se mělo nechat 1–2 minuty po opékání odležet, aby se šťáva rozlila po celém plátku.
Jarmila Kořenová, Blansko
Ingredience
- 4 vepřové kotlety i s kostí
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce grilovacího koření
- 1 lžíce worcesterské omáčky
- podle chuti čerstvě mletý pepř
- Binkové máslo:
- 130 g změklého másla
- 1 hrst bylinek (hladkolistá petrželka, pažitka, oregano)
- podle chuti mořská sůl
- 1 stroužek česneku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Den předem naložíme maso. Kotlety omyjeme a připravíme marinádu. Olivový olej prošleháme s grilovacím kořením, worcesterskou omáčkou a pepřem. Maso potřeme marinádou, zakryjeme a necháme přes noc v chladu.
-
Změklé máslo utřeme s nadrobno posekanými bylinkami, solí a prolisovaným česnekem. Máslovou směs vložíme do fólie, utvoříme váleček a dáme ho ztuhnout do lednice.
-
Maso grilujeme z každé strany asi 5 minut. Na hotové maso položíme plátky bylinkového másla, necháme trochu rozpustit a servírujeme.
Tip redakce
Když kotlety griluješ na dřevěném uhlí, polij je pivem – kouř z uhlí maso příjemně navoní.