Reklama
Grilovaná paprika s mletým masem
Fotogalerie:

Grilovaná paprika s mletým masem

JanaŠvamberková

Sušice
Okusila jsem ji v Bulharsku a teď ji dělám i doma.
JanaŠvamberková, Sušice

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 500 g maso mleté
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 2 vejce
  • 70 g mouka hladká
  • 2 lžíce paprika sladká mletá
  • 1 lžička tymián
  • sůl a pepř podle chuti
  • Omáčka
  • 250 ml mléko
  • svazek pažitka
  • paprika sůl a pepř podle chuti
  • máslo 4
  • mouka hladká 2 lžíce
  • hořčice dijonská 2 lžíce
  • 1 lžička

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme pokrájenou cibuli, mouku, vejce, prolisujeme česnek a masovou směs dochutíme mletou paprikou, tymiánem, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.
  2. krok2
    Papriky omyjeme a nakrájíme příčně na plátky silné asi 1,5 cm. Střed papriky naplníme masem a opečeme z obou stran na pánvi – z každé strany asi 3 minuty.
  3. krok3 Na omáčku v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a krátce restujeme. Zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku a ještě podle potřeby dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinkové měšce s houbami

Palačinkové měšce s houbami

Proč by i obyčejná večeře nemohla na talíři vypadat naprosto neobyčejně? Plněné ...
Vaříme express /23.09.08
Ruská vejce

Ruská vejce

Kdo by neznal tuto pochoutku z obchodů s lahůdkami, kde jsme si ji často kupovali ...
Vaříme express /05.12.08
Krůtí nudličky s fenyklem

Krůtí nudličky s fenyklem

Čerstvý fenykl jsem objevila teprve nedávno, tahle jemná zelenina mi učarovala.

...

Vaříme express /07.07.17
Klobása v županu

Klobása v županu

Pokud čekám společnost, zapékám do těsta jen menší kousky klobásy, aby bylo více...

Vaříme express /30.06.14
Nivová omáčka s brokolicí

Nivová omáčka s brokolicí

Omáčka se výborně hodí k těstovinám a je hotová raz dva.

Hana Kosíková, Olšany u ...

Vaříme express /25.08.14
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

K večeři se hodí jídla v okamžiku hotová.
Jaroslava Hucková, Netolice
...
Vaříme express /09.04.09
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama