Reklama
Grilovaná paprika s mletým masem
Fotogalerie:

Grilovaná paprika s mletým masem

JanaŠvamberková

Sušice
Okusila jsem ji v Bulharsku a teď ji dělám i doma.
JanaŠvamberková, Sušice

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 500 g maso mleté
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 2 vejce
  • 70 g mouka hladká
  • 2 lžíce paprika sladká mletá
  • 1 lžička tymián
  • sůl a pepř podle chuti
  • Omáčka
  • 250 ml mléko
  • svazek pažitka
  • paprika sůl a pepř podle chuti
  • máslo 4
  • mouka hladká 2 lžíce
  • hořčice dijonská 2 lžíce
  • 1 lžička

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme pokrájenou cibuli, mouku, vejce, prolisujeme česnek a masovou směs dochutíme mletou paprikou, tymiánem, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.
  2. krok2
    Papriky omyjeme a nakrájíme příčně na plátky silné asi 1,5 cm. Střed papriky naplníme masem a opečeme z obou stran na pánvi – z každé strany asi 3 minuty.
  3. krok3 Na omáčku v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a krátce restujeme. Zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku a ještě podle potřeby dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvaroh s vejcem a šunkou

Tvaroh s vejcem a šunkou

Používám ji i na chlebíčky. Martina Růžičková, Krupka
Vaříme express /29.10.15
Šunková pěna

Šunková pěna

Jednohubky s pěnou vypadají moc pěkně.

Libuše Vichrová, Deštná

Vaříme express /23.06.14
Kuřecí nudličky s těstovinami

Kuřecí nudličky s těstovinami

Jednoduchý a přitom lehký oběd s těstovinami.

Monika Karlíková, Halíčkův Brod

Vaříme express /09.09.12
Čína na smetaně

Čína na smetaně

Naše oblíbené nedělní jídlo.

Daniela Schachlová, Ostrava

Vaříme express /25.06.15
Těstoviny s brokolicí

Těstoviny s brokolicí

Ráda připravuji jídla, která jsou jednoduchá, zdravá, a navíc dobrá.
Pavlína ...
Vaříme express /30.07.09
Plátky zapečené s rajčaty

Plátky zapečené s rajčaty

Důležité je správné ochucení.

Veronika Bednářová, Červený Hrádek

Vaříme express /04.07.15
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama