Reklama
Reklama
Grilovaná paprika s mletým masem
Fotogalerie:

Grilovaná paprika s mletým masem

JanaŠvamberková

Sušice
Okusila jsem ji v Bulharsku a teď ji dělám i doma.
JanaŠvamberková, Sušice

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 500 g maso mleté
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 2 vejce
  • 70 g mouka hladká
  • 2 lžíce paprika sladká mletá
  • 1 lžička tymián
  • sůl a pepř podle chuti
  • Omáčka
  • 250 ml mléko
  • svazek pažitka
  • paprika sůl a pepř podle chuti
  • máslo 4
  • mouka hladká 2 lžíce
  • hořčice dijonská 2 lžíce
  • 1 lžička

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Do mísy vložíme mleté maso, přidáme pokrájenou cibuli, mouku, vejce, prolisujeme česnek a masovou směs dochutíme mletou paprikou, tymiánem, solí a pepřem. Vše dobře promícháme.
  2. krok2
    Papriky omyjeme a nakrájíme příčně na plátky silné asi 1,5 cm. Střed papriky naplníme masem a opečeme z obou stran na pánvi – z každé strany asi 3 minuty.
  3. krok3 Na omáčku v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a krátce restujeme. Zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Přidáme hořčici, nasekanou pažitku a ještě podle potřeby dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí nudličky s fenyklem

Krůtí nudličky s fenyklem

Čerstvý fenykl jsem objevila teprve nedávno, tahle jemná zelenina mi učarovala. ...
Vaříme express /07.07.17
Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Rychlá příprava a vynikající chuť.

Petra Holická, České Budějovice

Vaříme express /17.03.17
Polévka z ovesných vloček

Polévka z ovesných vloček

Vyzkoušela jsem ji teprve nedávno. Je chutná‚ zdravá a nenáročná na přípravu.
...
Vaříme express /09.02.10
Chilli směs

Chilli směs

Zkus tuto dobrotu.

Jitka Bajerová, Hostěnice

Vaříme express /17.11.13
Letní truffle

Letní truffle

Přítel truffle miluje a já mu je vždy ráda připravím. Jsou opravdu jednoduché a ...

Vaříme express /25.07.17
Rychlý fazolový salát

Rychlý fazolový salát

Výživná a zdravá večeře nebo svačinka.

Ruth Šklíbová, Trutnov

Vaříme express /14.05.16
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama