Reklama
Gratinované plněné žampiony
Fotogalerie:

Gratinované plněné žampiony

Nina Drábková

Jihlava

Jednoduchá večeře, která ani moc nestojí.

Nina Drábková, Jihlava

Ingredience

  • Ingredience
  • 10 ks větší žampiony
  • 50 g šunka
  • 2 vejce
  • 1/2 červená paprika
  • 1 lžíce nasekaná pažitka
  • strouhaný sýr olej na smažení
  • 4 lžíce

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme, odkrojíme nožičku, vnitřek hlavičky opatrně vyřízneme a nasekáme nadrobno. Šunku a papriku nasekáme na   kostičky. Vejce rozšleháme, smícháme s nasekanými vnitřky a nožičkami žampionů, šunkou, paprikou a pažitkou a usmažíme na oleji.

  2. Troubu předehřejeme na 160 °C. Žampionové hlavičky naplníme vaječnou směsí, dáme na plech vyložený pečicím papírem a zapékáme asi 5 minut. Pak plech vyjmeme, žampiony posypeme sýrem a zapékáme, dokud se neroztaví.

Pošli recept! 10/2012 (3.9.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Falešný tatarák

Falešný tatarák

V období těhotenství a následně kojení jsem mohla na syrové maso ...
Vaříme express /08.06.10
Svěží okurková polévka s mátou

Svěží okurková polévka s mátou

Zchladí a zasytí

Podle receptu Hany Sedliské z Klatov

Vaříme express /28.07.18
Pivní polévka

Pivní polévka

Neobvyklá a rychlá polévka, která tě prostě dostane.
Jiří Buchta, Čebín
Vaříme express /08.07.12
Nesmažený „smažák“

Nesmažený „smažák“

Není tak tučný jako ten klasický. Můžeš přidat různé další ingredience.

Otto ...

Vaříme express /20.10.15
Jednohubky s minipárečky

Jednohubky s minipárečky

Takové chuťovky se hodí při nejrůznějších příležitostech. Hlavně jich musí být ...

Vaříme express /24.01.13
Hovězí kuličky po indicku

Hovězí kuličky po indicku

Báječná letnípochoutka.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /18.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu