Báječná večeře, kterou servírují v zapékací misce přímo na stůl.
Hanka Bílá, České Budějovice
Ingredience
- 5 ks vejce
- 300 g cibule
- 50 g máslo
- 1 lžíce olej
- 100 ml bílé víno
- 200 g zakysaná smetana
- 150 g strouhaný sýr
- 3 stroužky česnek
- sůl, pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na směsi másla a oleje. Přilijeme víno, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek. Za stálého míchání chvilku povaříme a odstavíme z ohně.
-
Přidáme smetanu a dvě třetiny strouhaného sýra. Zamícháme a směs nalijeme do vymaštěné zapékací mísy. Povrch poklademe rozpůlenými vejci, posypeme zbylým sýrem a dáme do trouby na 25 minut gratinovat.