Reklama
Gratinovaná vejce na cibuli se sýrem
Fotogalerie:

Gratinovaná vejce na cibuli se sýrem

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

Báječná večeře, kterou servírují v zapékací misce přímo na stůl.

Hanka Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 5 ks vejce
  • 300 g cibule
  • 50 g máslo
  • 1 lžíce olej
  • 100 ml bílé víno
  • 200 g zakysaná smetana
  • 150 g strouhaný sýr
  • 3 stroužky česnek
  • sůl, pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Vejce uvaříme na tvrdo a oloupeme. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na směsi másla a oleje.  Přilijeme víno, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek. Za stálého míchání chvilku povaříme a odstavíme z ohně.

     

  2. Přidáme smetanu a dvě třetiny strouhaného sýra. Zamícháme a směs nalijeme do vymaštěné zapékací mísy. Povrch poklademe rozpůlenými vejci, posypeme zbylým sýrem a dáme do trouby na 25 minut gratinovat.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená rajčata s tvarůžky

Zapečená rajčata s tvarůžky

Dají se péct i v alobalu na grilu. Blanka Exnerová, Šumperk
Vaříme express /10.07.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Z žampionů lze vykouzlit řadu dobrot.

Veronika Poláčková, Mýto

Vaříme express /14.01.14
Smažená treska

Smažená treska

Ryba ve zlatém župánku, zeleném pelíšku a ozdobená zdravým šperkem je moje specialita....
Vaříme express /12.01.09
Horké jablko

Horké jablko

Přijde ti k chuti na zahřátí hlavně v zimě.
Jindra Vystrčilová, Blansko
...
Vaříme express /05.01.09
Smetanové těstoviny s kukuřicí

Smetanové těstoviny s kukuřicí

Dají se obměňovat, třeba salám dát jiný.

Monika Kořístková, Hranice

Vaříme express /26.06.14
Rychlé rizoto

Rychlé rizoto

Není sice úplně pravé, ale chutná výborně.
Martina Žejdlíková, Teplice
Vaříme express /19.10.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu