Reklama
Fritovaná zelenina v těstíčku
Fotogalerie:

Fritovaná zelenina v těstíčku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Ingredience

  • 1 menší cuketa
  • 1 menší lilek
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 2 vejce
  • sůl
  • 50 ml bílého vína
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • na smažení olej
  • DIP:
  • 100 ml bílého jogurtu
  • 100 ml zakysané smetany
  • sůl
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvá pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Zeleninu omyjeme, osušíme, z paprik vykrojíme jádřince a nakrájíme je na proužky nebo na kolečka.

  2. krok2

    Vejce rozšleháme s vínem, osolíme a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva.

  3. Všechno pečlivě prošleháme, až vznikne hustší, hladké těstíčko. Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje.

  4. Nakrájenou zeleninu namáčíme v těstíčku a rovnou vkládáme do rozpáleného oleje.

  5. Opékáme dozlatova ze všech stran, trvá to asi 5 minut. Vyjmeme z oleje a pokládáme na papírové utěrky.

  6. Bílý jogurt a zakysanou smetanu smícháme, přidáme trochu soli, vmícháme prolisovaný česnek a nasekanou pažitku.

Pošli recept! 7/2017 (15.6.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohový moučník

Tvarohový moučník

Nepečená rychlá mňamka k odpolednímu kafíčku... Simona Radová, Opočno
Vaříme express /18.07.17
Kuře s koriandrem a cibulkou

Kuře s koriandrem a cibulkou

Vůni a chuť čerstvého koriandru jsem si zamilovala. Kupuju ho u nás ...

Vaříme express /19.05.15
Salát s ananasem

Salát s ananasem

Příjemně jemná chuť ananasu tě v salátu mile překvapí.
Ludmila Baráková, Brno...
Vaříme express /27.09.11
Žampionová omáčka

Žampionová omáčka

Můžeš samozřejmě doplnit plátkem masa.

Monika Slavíková, Humpolec

Vaříme express /06.06.15
Houbová pánev se zeleninou

Houbová pánev se zeleninou

Nejlepší přílohou k této lahodné kořeněné pochoutce je klasická vařená rýže.
...
Vaříme express /06.09.13
Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou

Restovaná zelenina se žampiony a mozzarellou

Pokud je zelenina dobře upravená, chutná mi víc než maso.
Jiří Kafka, Semily
Vaříme express /23.07.10
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama