Fofr buchta se zelím
Fotogalerie:

Fofr buchta se zelím

Lida Guk

Pacov
Buchty nemusí být vždycky jenom sladké. Tahle je dobrou večeří. 
Lida Guk, Pacov

Ingredience

  • Těsto:
  • 1 vejce
  • 1 sklenice podmáslí
  • 1 sklenice mouka hladká
  • 1 lžička soda
  • 1 lžička olej
  • Náplň:
  • 1 cibule velká
  • 250 g slanina anglická
  • 500 g zelí sterilované
  • 1 vejce
  • 2 lžíce majonéza

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme všechny suroviny na těsto a směs nalijeme na vymazaný plech. 
  2. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostky, osmahneme. Přidáme zelí, krátce podusíme.
  3. Náplň navrstvíme na těsto a rovnoměrně rozetřeme.
  4. Ušleháme vejce s majonézou a natřeme na náplň. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kokosový moučník

Kokosový moučník

Šárka Jaworská, Český Těšín
Vaříme express /30.03.18
Vánoční šneci

Vánoční šneci

Šneci se u nás stali oblíbenou vánoční pochoutkou.
Šárka Váňová, Brno
Vaříme express /22.02.10
Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Můžeš přidat klobásku

Podle receptu Veroniky Koblihové z Teplic

Vaříme express /25.10.18
Zapečená brokolice se šunkou

Zapečená brokolice se šunkou

Kdo má rád brokolici, pochutná si.

Soňa Sommerová, Unkovice

Vaříme express /23.10.13
Děkanské řízky

Děkanské řízky

Přírodně opečené plátky vepřové krkovice, naložené v marinádě s česnekem a ...

Vaříme express /24.09.14
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama