Reklama
Fleky se šunkou a mozzarellou
Fotogalerie:
 

Fleky se šunkou a mozzarellou

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Fleky zapečené se šunkou, hráškem, eidamem a mozzarellou.

Ingredience

  • 200 g šunky
  • 300 g hrubé mouky
  • 5 ks vajec
  • 100 g eidamu
  • 2 balení mozzarelly
  • 100 g mraženého hrášku
  • 150 ml smetany na vaření
  • podravka, sůl, pepř mletý, muškát
  • máslo
  • petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Na pracovní desku nasypeme trochu hrubé mouky. Do důlku vyklepneme 1 vejce, přidáme 2 lžíce vody a vypracujeme tuhé nudlové těsto. Vyválíme tenkou placku, přendáme na utěrku a necháme schnout. Mezitím stejným způsobem vytvoříme ještě další dvě placky.

    Potom placky postupně nakrájíme na malé čtverečky. Nasypeme je do osolené vroucí vody s lžící oleje a asi 5 minut povaříme. Pak fleky scedíme, propláchneme, necháme okapat a promícháme s lžící oleje.
  2. V hrnci rozpustíme kousek másla a orestujeme na kostičky nakrájenou šunku s hráškem.
    Vmícháme uvařené těstoviny a nahrubo nastrouhaný eidam.
    Dochutíme solí a mletým pepřem.

    Směs přendáme do pekáče vymazaného máslem, vložíme do předehřáté trouby a zapečeme.
    Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na plátky.
    Zbylá dvě vejce rozšleháme se smetanou. Dochutíme podravkou, solí, špetkou pepře a muškátu.

  3. Pak pokrm zalejeme připravenou směsí a navrch rozložíme plátky mozzarelly.
    Vrátíme zpět do trouby a pečeme až pokrm ztuhne a mozzarella se roztaví a zezlátne.

    Podáváme posypané nasekanou petrželkou, doplněné čerstvou zeleninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Poctivé chlupaté knedlíky

Poctivé chlupaté knedlíky

Podáváme se zelím a pečeným masem. Věra Kurfiřtová, Ostrava
Vaříme express /13.11.17
Vločkové karbanátky

Vločkové karbanátky

Tyto karbanátky děláme velmi často. Dobré jsou i za studena na chlebu pomazaném ...
Vaříme express /19.06.12
Pomazánka z řepy a sýra

Pomazánka z řepy a sýra

Místo hermelínu můžeš použít i jiný oblíbený plísňový sýr.

Eva Týcová, ...

Vaříme express /28.06.14
Červeno-bílý salát

Červeno-bílý salát

S přítelem máme rádi saláty a nejvíc jsme si oblíbili saláty s balkánským sýrem. ...
Vaříme express /24.02.09
Růžový krém se žampiony

Růžový krém se žampiony

Chutná polévka pro slavnostní příležitost.

Lucie Strakošová, Trnávka

Vaříme express /27.02.16
Špízy s ovesnými vločkami

Špízy s ovesnými vločkami

Podáváme s pečivem a okurkovým salátem.

Lída Guková, Pacov

Vaříme express /12.09.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu