Reklama
Finské brambory
Fotogalerie:

Finské brambory

Jana Remková
Jana Remková
Orlová

Místo uzeného můžeš použít i kostky šunky.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • Ingredience
  • 5 krajíců chleba
  • 250 g máslo
  • 250 g uzené libové maso
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 kg brambory
  • 250 g tvrdý sýr
  • špetka kmín, pepř a sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Chléb nakrájíme na kostky a opečeme na másle dokřupava. Uzené maso nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na sádle.

  2. Brambory oloupeme, uvaříme a nakrájíme na kostičky. Potom vše smícháme, osolíme, okořeníme, vložíme do sádlem vymazané zapékací misky a zasypeme strouhaným sýrem. Necháme zvolna zapéct v troubě, až se sýr rozpustí.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí čína s kukuřicí

Kuřecí čína s kukuřicí

Kuřecí čína je rychlá a kukuřice jí dodá skvělou chuť. Růžena Kremlíková, ...
Vaříme express /23.05.12
Kapsy plněné uzeným masem

Kapsy plněné uzeným masem

Není těžké je udělat, budou raz dva na stole a hodí se k zakousnutí, kdykoli čekáš ...

Vaříme express /09.03.13
Sýrové řízky

Sýrové řízky

Poněkud netradiční příprava plátků.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Vaříme express /24.01.16
Párky v těstíčku

Párky v těstíčku

Chutnají všem hostům.
Ivana Kunžáková, Pacov
Vaříme express /05.12.08
Těstovinový mls s brokolicí

Těstovinový mls s brokolicí

Mám tři děti a starou nemocnou maminku. Opravdu musím šetřit s každičkou minutou svého...
Vaříme express /01.09.08
Moravanková pomazánka

Moravanková pomazánka

Chlebíčky jsou vždycky vděčné pohoštění.

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /28.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu