Radka Vobecká, Roudnice nad Labem
Ingredience
- 3 cibule
- 250 g žampionů
- 3 bílé papriky
- 300 g slaniny
- 2 pikantní klobásy
- 1 lžíce sladké nebo uzené papriky
- 1 lžíce gulášového koření
- 1 hovězí bujon (gelový)
- 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- podle chuti bylinky (tymián, saturejka, šalvěj)
- špetka chilli
- 1 lžíce sušené majoránky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibule nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky a papriku na proužky. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásy na kolečka.
-
V hrnci mírně vyškvaříme slaninu, přidáme klobásu a osmahneme. Vsypeme cibuli, sladkou papriku, gulášové koření a restujeme asi 3 minuty. Pak přidáme žampiony, nakrájené papriky, bujon, promícháme a ve vlastní šťávě dusíme asi 10 minut.
-
Do podušené směsi vlijeme fazole i s nálevem, vmícháme prolisovaný česnek, čerstvé bylinky, chilli a za občasného promíchání povaříme 10 minut, můžeme ještě zahustit.
-
Na závěr vsypeme v dlaních rozemnutou majoránku a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Tip redakce
Pokrm je dost vydatný, ale pokud je třeba, podávej s čerstvým pečivem.