Poněkud netradiční pohoštění.
Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Ingredience
- Ingredience
- 1 listové těsto
- 250 g zelené fazolky
- 100 g nastrouhaný sýr
- 1 vejce
- špetka sůl a pepř
- trocha sezam
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Fazolky krátce spaříme ve vařící vodě, asi 4 minuty. Pak je propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce. Každý čtvereček posolíme a popepříme a dáme na něj několik fazolek, které ještě posypeme strouhaným sýrem.
-
Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a dva protilehlé rohy spojíme – poklademe přes sebe. Šátečky dáme na plech, potřeme je vejcem a posypeme sezamem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 210 °C 20–25 minut.