Reklama
Fazolky v listovém těstě
Fotogalerie:

Fazolky v listovém těstě

Veronika a Martin Kasíkovi

Praha

Poněkud netradiční pohoštění.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 listové těsto
  • 250 g zelené fazolky
  • 100 g nastrouhaný sýr
  • 1 vejce
  • špetka sůl a pepř
  • trocha sezam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. Fazolky krátce spaříme ve vařící vodě, asi 4 minuty. Pak je propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Těsto rozválíme na tenký plát a nakrájíme na čtverce. Každý čtvereček posolíme a popepříme a dáme na něj několik fazolek, které ještě posypeme strouhaným sýrem.

  2. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a dva protilehlé rohy spojíme – poklademe přes sebe. Šátečky dáme na plech, potřeme je vejcem a posypeme sezamem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 210 °C 20–25 minut.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha
Vaříme express /03.10.19
Řecké nudle

Řecké nudle

Rychlá a chutná večeře.

Iveta Podolská, Dolní Slivno

Vaříme express /13.06.13
Pomazánka z masovky

Pomazánka z masovky

Vymyslela ji moje kamarádka.
Marie Ospalíková, Kroměříž
Vaříme express /26.10.11
Plněné smažené kuřecí párky

Plněné smažené kuřecí párky

Rychlá večeře pro nečekané hosty.

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /09.01.13
Barevná omeleta

Barevná omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /18.02.20
Bruschetta s rajčaty

Bruschetta s rajčaty

Nech se inspirovat lahodnou italskou kuchyní, těžko ti určitě nebude.

Jitka Voláková, ...

Vaříme express /17.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu